ЦСКА победи с минималното 1:0 като гост Славия в мач от 7-я кръг на А група. „Армейците” дадоха три жертви в софийското дерби, след като в течения на мача се контузиха Александър Тунчев, Удоджи и Велизар Димитров.

„Червените” изиграха може би слабият си мач от началото на сезона, но въпреки това успяха да се поздравят с победата и продължават да водят във временното класиране на А група с актив от 19 точки.

Още в 9-та минута Сашо Тунчев получи контузия и бе сменен принудително от Ланзаат.

В 24-та минута Велизар Димитров напредна в половината на домакините, след което изведе с чудесен пас Амунике сам срещу Емил Петров и нигериецът шутира покрай стража на „белите” и отбеляза единственият гол в срещата.

До края на първото полувреме двата отбора не създадоха сериозни опасности пред двете врати.

Вторите 45 минути Славия се опита да изравни резултата, но с чудесни намеси на вратата на ЦСКА се изяви Ивайло Петров, който се намеси решаващо на няколко пъти.

В 54-та минута Стойчо Младенов извърши втора принудителна смяна, след като Удоджи се контузи и на негово място се появи Маркиньос.

В 68-та минута Ланзаат сбърка фатално и Керчев се озова очи в очи с Ивайло Петров, но вратаря на „армейците” се намеси блестящо и отне чисто топката.

В последните минути Славия имаше превес в играта, но пропуски направиха Мартин Керчев, Владимир Иванов, Орлин Орлинов и Дениран Ортега.

В 76-та минута Велизар Димитров получи контузия и бе сменен от Георги Илиев.

До края на мача „белите” пропуснаха още две положения и ЦСКА се поздрави с ценния успех.

Славия: Емил Петров, Дяков, Петков, Илия Илиев, Иванов, Георгиевски (76’ Воденичатов), Керчев (85’ Христов), Ортега, Кавдански, Мечечиев, Н. Петров (46’ Орлинов).

ЦСКА: Ив. Петров, Вуядинович, Тунчев (9’ Ланзаат), В. Илиев, Тодоров, Янчев, Кабус, Амунике, Димитров (76’ Георги Илиев), Удоджи (54’ Маркиньос), и Неи.