ЦСКА постигна минимална победа над холандския втородивизионен Камбуур в приятелската среща. Двубоят се игра на централното игрище на базата в Остербек, Холандия, където се подготвят „червените”. Единственото попадение отбеляза Георги Чиликов в 32-та минута след перфектна асистенция на Велизар Димитров. Атакуващото дуо на „армейците” демонстрира чудесно взаимодействие помежду си.

Първото полувреме на срещата започна равностойно, като и двата отбора правеха опити да атакуват противниковата врата. Постепенно обаче от 5-та минута футболистите на Стойчо Младенов започнаха да налагат темпото, а холандците трудно успяваха да преминат в половината на съперника.

Първата сериозна опасност пред вратата на Але геер де Вриес дойде именно пет минути след първия съдийски сигнал – Чиликов засече центриране отляво на Амунике, топката обаче мина на сантиметри от дясната греда. Шест минути след това Амунике прати топката в аут след пас на Янчев. В следващите минути отново „червеният” тим продължи да диктува събитията на терена. Все пак своя шанс получиха и домакините – в 27-та минута Баракат центрира от пряк свободен удар, Александър Тунчев обаче успя да парира и изби напред. Две минути след това отново след изпълнение на фаул, вратарят Пиргов улови кълбото.

В 32-та минута логичното се случи – „армейците” поведоха в резултата. Велизар Димитров с чудесна солова акция навлезе отляво в наказателното поле на Камбуур и поднесе на тепсия топката на Чиликов, който от един метър трябваше само да я засече във вратата за 1:0. Това бе и второто попадение за бившия футболист на „сините” в контролните срещи на ЦСКА. Нападателят се разписа и срещу Рилски спортист миналата седмица.

Минута преди почивката Вуядинович пропиля страхотен шанс да вкара втори гол за тима на Стойчо Младенов - многоходова атака през Димитров и Амунике изведе сърбина на 7-8 метра от вратата на Камбуур, той стреля силно от движение, но уцели точно мястото, на което се намираше ставащият от земята Де Бриес.

Втората част на двубоя започна с леко надмощие на холандците – в 50-та минута Вальо Илиев осуети опасна атака на домакините чрез Рууйен. Пет минути след това Баракат поде нападение към вратата на влезлия като резерва Ивайло Петров, Удоджи се опита да парира и сложи край на холандската инициатива.

В 64-та минута „червените” футболисти пропуснаха пореден шанс да удвоят - Зе Руи получи кълбото отдясно, центрира, а Велизар Димитров шутира силно, като от 3-4 метра не успя да вкара за 2:0.

В 72-та минута играчите на Стойчо Младенов демонстрираха много интересен подход при изпълнение на пряк свободен удар - преди центриране от корнер 5-6 футболисти на ЦСКА, се бяха събрали на едно място в дъгата пред наказателното поле, в момента, в който топката бе центрирана, те рязко се разпръснаха из целия пеналт. Пет минути след това Сакалиев пропиля уникална възможност да се разпише - нападателят стреля с глава след центриране от ляво на Зе Руи, но топката удари напречната греда.

До края на срещата футболистите на Камбуур направиха плахи опити за атака, но не успяха да застрашат с нищо „армейската” врата.

Двубоят бе накъсван на няколко пъти, за да се окаже медицинска помощ на играчи от ЦСКА. През първото полувреме Димитров, Тунчев и Амунике бяха обслужени от медицинския екип на своя тим.

В първата проверка от подготвителния си лагер в Холандия, „червените” категорично надиграха своя съперник, но въпреки това постигнаха минимален успех.