ЦСКА спечели първата си контрола на българска земя след завръщането си от подготвителния лагер в Испания. Момчетата на Стойчо Младенов надделяха с 3:0 над Пирин в мач игран в Благоевград пред около 1500 души.

В голмайстори за „червените” се превърнаха Флорентин Петре, Александър Тунчев и Зе Руи.

Армейците откриха резултата в 18-та минута след отличен пробив на Янчев. Последният намери непокрития Удоджи, който навлезе в наказателното поле на Чавдаров пусна към Петре, който вкара за 1:0.

И второто попадение за ЦСКА падна през първата част. В 37-та минута Петре изпълни корнер, намери Тунчев, а последният с глава прати топката в страничния стълб на вратата на домакините и тя влезе в мрежата за 2:0. При този резултат приключиха и първите 45 минути.

Едва към края на второто полувреме „червените” успяха да оформят класическата си победа. В 82-та минута влезлите като резерви Юруков и Карам комбинираха, след пас към Зе Руи, последният фронтално от 25 метра с плътен удар прати топката във вратата на домакините за трети път.

Неприятен момент се получи при влизането на Муса Гай. След като тъмнокожият футболист стъпи на терена, привържениците на домакините започнаха да го обиждат на расистка основа и започнаха да имитират маймунски звуци.

В крайна сметка контролата приключи с класическа победа за ЦСКА.

Преди началото на двубоя се проведе и официалното представяне на тима на домакините, като част от програмата бяха мажоретки, а музикалното оформление бе химна на Пирин.