Отборът на ЦСКА постигна лесна победа в проверката играна днес на базата на тима в Панчарево. Съперникът Вихрен беше пречупен през втората част с 2 попадения на Евгени Йорданов и гол на Гийом.

Стойчо Младенов използва двубоя, за да види в игра футболистите, на които ще разчита за предстоящите мачове от шампионата. Специалистът пусна в центъра на защитата румънския нападател Алекс Пицурка, вместо Тунчев и нападателят се справи много добре като бранител, като явно това е цената, която трябва да плати, ако иска да играе по-редовно за „червените”. Наставникът направи много смени като именно две от тях отбелязаха попаденията за победата.

През първата част домакините от ЦСКА натискаха Вихрен и създаваха интересни положения, но не успяха да отбележат. В последната минута на първото полувреме от ЦСКА имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но съдията не я отсъди. Гостите се отчетоха с няколко контраатаки, които обаче бяха спрени от тъч-рефера за несъществуващи засади.

Втората част бе далеч по-интересна като попаденията на Евгени Йорданов бяха „близнаци”. След прекрасни центрирания на Ододжи съответно отляво и отдясно топката стигна до Йорданов, който от близко разстояние на празна врата с глава отбеляза. Третият гол отново стана с участието на Йорданов, който пусна хитър пас към Гийом, който навлезе с дрибъл в наказателното поле и с премерен шут оформи крайния резултат.

Въпреки двете попадения и асистенция на Евгени Йорданов, публиката аплодира много въодушевено отиграванията на Ододжи, който изигра страхотен мач. Освен пасовете за първите два гола на „червените” нигериецът беше изключително активен, размина се с красиво попадение от воле и непрекъснато тормозеше несигурната защита на Вихрен.

Следващата проверка на ЦСКА поискана от Стойчо Младенов е в сряда срещу Спартак (Пд).