ЦСКА победи трудно отбора на Калиакра в Каварна с 2:1, в мач от третия кръг на шампионата. Успехът за тима на Милен Радуканов не дойде никак леко, като в последните минути се наложи „червените“ да потреперят, за да запазят крехката си преднина. Гостите приключиха срещата с девет човека, след като червени картони получиха Адемар през първата част и Спас Делев.

Първите 20 минути на градския стадион в Каварна предложиха равностойна игра, като двата тима рядко поглеждаха по-сериозно към противниковата игра. Първата сериозна ситуация в мача дойде в 22-ата минута, когато бе открит и резултата в полза на ЦСКА. Иван Бандаловски се пребори за топката по дясното крило и центрира прецизно в наказателното поле, където капитанът Тодор Янчев от воле засече коженото кълбо в мрежата.

След гола ЦСКА продължи да налага темпото си на игра, което доведе и до второто попадение. То дойде в 31-ата минута след добра солова акция на Грегъри Нелсън. Холандецът получи топката отдясно и с лекота преодоля няколко защитника на домакините, след което стреля технично с левия крак в десния ъгъл на вратата.

Веднага след втория гол в мача започнаха и проблемите за „червените“. Нападателят на домакините Герасим Заков бе изведен сам срещу Райс Мболи, а закъснелият Адемар го фаулира на метър пред наказателното поле, за което бе заслужено изгонен.

Пет минути преди края на първото полувреме Спас Делев пропусна да увеличи преднината на своя тим, излизайки сам срещу вратаря Цветан Димитров. На почивката Милен Радуканов трябваше да извърши принудителна смяна, след като травма получи капитанът Тодор Янчев.

Домакините успяха да намалят резултата в 65-ата минута. След изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Детелин Димитров, който с хубав удар по диагонала намали за 1:2.

В 85-ата минута гостите от София останаха с девет души на терена, след като Спас Делев ира умишлено с ръка и получи втори жълт картон. В оставащите минути до края домакините пробваха да осъществят хаотичен натиск, който обаче не доведе до изравняване на резултата.

В последната минута в игра за ЦСКА се появи и защитникът Пламен Крачунов, който направи своя официален дебют за новия си тим.