ЦСКА постигна трета победа в контролите си тази зима, преодолявайки втория в полското първенство Шльонск Вроцлав с 1:0. Единствения гол в мача вкара Маркиньос в 34-ата минута, след като засече центриране след корнер.

Реферът на двубоя не зачете по веднъж попадения на двата отбора заради засади – на Милисавлевич в 10-ата за ЦСКА и на играч на Шльонск в 81-ата минута.

Двубоят се игра на терена на спортния комплекс в градчето Манавгат, на десетина километра от хотела на „армейците“ в Сиде.

След равностойно начало на мача ЦСКА започна да разиграва по-добре топката от своя съперник и още в 10-ата минута топката се озова в мрежата на поляците. Милисавчевич обаче беше в засада и гол не бе зачетен.

След няколко добри атаки на лидера в „А“ група и удари на Николич се стигна и до гол. При центриране от корнер Маркиньос засече топката на втора греда и с крак я изпрати в мрежата на Шльонск за 1:0.

Нова добра атака на „червените“ в самия край на полувремето завърши с удар на Жуан Фелипе, който намери десния стълб на вратата на Шльонск.

Втората част започна по-активно от страна на поляците. Едно опасно центриране в 48-ата минута изпрати топката под гредата, където уверено се намеси Ел Харуби и изби в корнер. Именно заради закъснялата поява на терена на мароканския резервен страж на ЦСКА мачът трябваше да бъде подновен повторен, тъй като на вратата на "червените" нямаше никой.

Добра възможност се откри пред Жуан Фелипе в 57-ата минута, той се опита да прехвърля вратаря на поляците, но прехвърли и вратата.

Съдията не зачете гол и за Шльонск в 81-ата минута, по същата причина, по която стори това и в 10-ата минута. Той отсъди засада на полския футболист, пратил топката в мрежата на ЦСКА след корнер. Малко преди това от Шльонск поискаха дузпа за игра с ръка на бранител на „червените“, но реферите посочи корнер.

ЦСКА победи до момента още Аален с 1:0 и Металист Харков с 2:1. Следващата контрола на отбора е срещу Рапид Виена на 31 януари от 15.00 часа.

Проследихме мача на живо в Gong.bg. 

Той се разви така:

ЦСКА – ШЛЬОНСК 1:0

Голмайстор: 1:0 Маркиньос 34

1` Начало на мача.

Равностойно и спокойно начало на мача, без положения пред двете врати.

10` Милисавлевич изпраща топката в мрежата на Шльонск, но се намира в засада и гол не е зачетен.

12` Фаул на опасно място встрани от вратата на ЦСКА, Сънди избива центрираната от Желински топка в корнер.

16 `Нов фаул пред вратата на ЦСКА и отново встрани. Центрираната топка е боксирана от Уваренко.

21` Чудесна възможност за Николич отдясно, черногорецът се засуети и вратарят Павелек блокира удара му.

23` Леко недоразумение в защитата на ЦСКА, но отбраната се справя и тръгва мигновена контра. Николич отново излиза в добра позиция, но пропуска.

32` Кукоч шутира отдалеч от фаул, но намира тялото на полски футболист.

34` ГОЛ ЗА ЦСКА - 1:0! След корнер на втора греда Маркиньос засича отблизо топката с крак и я праща в мрежата на Шльонск.

40` Центрирана топка в наказателното поле на ЦСКА, вратарят Уваренко акробатично лови топката.

45` Дясната греда спасява Шльонск от втори гол след удар от пеналта на Жуан Фелипе.

КРАЙ НА ПОЛУВРЕМЕТО - 1:0 ЗА ЦСКА.

ВИЖТЕ ПО-ДОЛУ ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ.

46` Начало на второто полувреме. Вратарят на "червените" не е в рамката си и началният удар трябва да бъде повторен.

47` Корнер за Шльонск, топката излиза в аут след изпълнението му.

48` Центрирана топка в пеналта на ЦСКА, която се запътва опасно към вратата, но под гредата, но резервният вратар Ел Харуби избива в корнер. Именно с неговата поява на терена бе свързан любопитният момент в началото на втората част.

57` Жуан Фелипе пробва да прехвърли вратаря, но за малко прехвърля и полската врата.

70` Междувременно над Манавгат заваля дъжд и не остана помен от хубавото време в началото.

90` КРАЙ НА МАЧА. ПОБЕДА ЗА ЦСКА С 1:0 С ГОЛА НА МАРКИНЬОС В 34-АТА.

ЦСКА: Уваренко /46-Ел Харуби/, Ап. Попов -капитан /46-В. Василев/, Причиненко /46-Супусепа/, Крачунов, Кукоч, Сънди /46-Бъркляча/, Тони Силва, Милисавлевич, Маркиньос /46-Галчев/, Жуан Фелипе, Николич /46-Буш/.

ШЛЬОНСК: Павелек, Желински, Холота, Дропа, Дуду Параиба, Даниелевич, Хейтли, Мачай, Грайчар, Пич, Пайшао.

ВИЖТЕ ПО-ДОЛУ ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

------------------------------------------------------------------------------------------------

Следете ни и в профилите на Gong.bg във Фейсбук и Туитър

Следете и личния профил на Ники Александров във Фейсбук