Отборът на ЦСКА постигна категорична победа в столичното дерби срещу Славия. Възпитаниците на Стойчо Младенов се наложиха с класическото 3:0, въпреки че през първата част на срещата отново не убедиха с играта си. В крайна сметка през второто полувреме „червените“ взеха своето, вкарвайки три безответни попадения. Точни за домакините бяха Неманя Милисавлевич, Омар Косоко и Тони Силва. С успеха си ЦСКА затвърди третото място във временното класиране. „Армейците“ събраха актив от 48 точки и вече имат преднина от четири пред „вечния съперник“ Левски, който вчера загуби от Локомотив София.

Мачът започна по-добре за ЦСКА, като домакините владееха топката в по-големи периоди, но въпреки това не успяваха да застрашат сериозно вратата на Георги Петков. Първата добра възможност бе създадена от Омар Косоко. Ивайло Чочев отне топката от защитник на „белите“ и намери нападателя пред пеналта, той се обърна и стреля, но неточно и топката излезе в аут.

В 15-ата минута Чочев получи топката на чиста позиция, стреля силно и прати коженото кълбо в мрежата, но при подаването към халфа, страничният рефер отсъди засада.

Въпреки териториалното си предимство, ЦСКА постепенно отстъпи инициативата и Славия започна по-често да гледа към вратата на Райс Мболи. В 23-ата минута „белите“ бяха много близо до попадение при първия си удар към стража на „червените“. След като отбраната на домакините не успя да изнесе добре топката, тя попадна във Величко Величков, който стреля от воле, но Мболи показа класа и парира изстреля. Последваха нови две положения за Славия, но Галин Иванов и Шалаев също не успяха да преодолеят вратаря на домакините.

В последната минута на първото полувреме Омар Косоко се озова на чиста позиция, но се засуети и дори не успя да отправи удар към Георги Петков, а впоследствие коженото кълбо бе изчистено в тъч.

Втората част започна мудно по подобие на играта през първото полувреме. Това принуди наставника на домакините Стойчо Младенов да направи двойна смяна в своя тим. В игра за „червените“ в 56-ата минута се появиха Борис Галчев и Тони Силва, които замениха съответно Иван Стоянов и Стивън Сънди. Като че ли тази промяна оживи играта на домакините, които започнаха да гледат по настоятелно към вратата на „белите“. От своя страна пък гостите дебнеха своя противник на контраатака.

Резултатът в мача бе открит в 63-ата минута. Емил Гъргоров пробва да намери Неманя Милисавлевич пред наказателното поле, където Радослав Димитров остави топката да тупне, след което тя попадна в крилото на „червените“. Милисавлевич стреля незабавно по диагонала, а плонжът на Георги Петков не успя да предотврати попадението.

Веднага след това срещу домакините бяха отсъдени две доста спорни засади, като при първата от тях, Джаксън Менди вкара топката в мрежата, но голът не бе зачетен. Отново защитникът имаше прекрасен шанс, но с пета от няколко метра прати коженото кълбо над вратата.

В 73-ата минута отборът на Милен Радуканов остана с човек по-малко на терена, след като Цветомир Панов получи втори жълт картон.

След червения картон за гостите, футболистите на ЦСКА взеха изцяло инициативата и логично стигнаха лесно до успеха. В 79-ата минута Неманя Милисавлевич изведе по прекрасен начин Косоко в пеналта, а нападателят с мощен шут с левия крак разочарова за втори път Георги Петков.

Точка на спора сложи появилият се като смяна Тони Силва. Бившият футболист на Ливърпул получи на границата на наказателното поле и с много техничен удар по диагонала прати топката покрай десния страничен стълб на вратата.