Ръководството на ЦСКА продължи да плаща задълженията си към различни клубове и институции. Днес „червените” внесоха още близо 60 000 лева по сметка на частен съдебен изпълнител Милен Бъзински. Те ще бъдат преведени по сметката на НАП – Сливен. Футболен клуб Сливен дължи близо половин милион лева за данъци и осигуровки. Именно това е причината за момента всички дългове от страна на ЦСКА към отбора на Йордан Лечков да отиват първо за погасяване дълговете към държавата.

Съдия изпълнител Милен Бъзински е изпратил уверение до БФС, че „армейците” са изплатили вече 124 700 лева по дълга за Иван Стоянов, Здравко Чавдаров, Костадин Стоянов и Коста Янев. Съгласно, което ЦСКА коректно изплаща задълженията си.

Според запознати ще се стигне до споразумение с държавните институции „червените” да изплаща по около 100 хил. лева на месец, с които да се покриват дълговете. Това устройва и държавата, която има да събира сериозен дълг от ОФК Сливен.

Очаква се от целия дълг на ЦСКА към Сливен да останат не повече от 40 000 лева, които да постъпят в сметките на ОФК Сливен. Има вариант тези пари да бъдат платени в най-скоро време, като единствения проблем са блокираните сметки на футболния клуб и невъзможността средствата да бъдат преведени в активна сметка на „воеводите”, така че те да могат да ги ползват.