Мароканският халф Абдер Кабус вече е футболист на испанския елитен Мурсия, съобщи авторитетният вестник „АС”. Новината бе потвърдена за Гонг от старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Кабус трябваше да се присъедини към лагера на „армейците” в Севиля, но вместо това е поел малко по на изток, към Мурсия.

В началото на зимната подготовка Младенов заяви, че е готов да се раздели при добра оферта единствено с Вальо Илиев, Велизар Димитров, Йордан Тодоров и Кирил Котев. Вместо тях в чужбина вече са Георги Чиликов и сега мароканецът Кабус.

Според „АС” ЦСКА ще получи сумата от 900000 евро за правата на мароканския национал, който завърши преди дни участието си в турнира за Купата на Африканските нации.

Изданието твърди още, че играчът е бил предложен на Мурсия само преди броени дни, и е бил одобрен от клуба. Първоначално е постигната устна договорка с представителите на Кабус, преди и самият футболист да пристигне в отбора, за да подпише личния си договор, което „АС” споменава, че към настоящия момент вече се е случило.