ЦСКА трескаво търси вариант за контролен мач, ако отпадне вариантът да пътува до Дубай, за да играе с националите на Кувейт.

На този етап според решението лагера в Белек да бъде удължен с пет дни, трябва да се изиграят допълнително една или две контроли.

Един от сигурните варианти е спаринг с култовия от близкото минало тим на Жемчужина. В момента той носи официално името Жемчужина-Сочи и се подвизава в руската трета дивизия. Предишният тим е бил разформирован през 2003 година, но възстановен четири години по-късно.

Този отбор е близък на сърцето на руския премиер Владимир Путин, въпреки неговото месторождение в Ленинград. Путин има вила в курортния град, а освен това имаше основен дял в избирането на града за домакин на зимните олимпийски игри през 2014 година. Той е посещавал няколко от мачовете на отбора, за да даде своята морална подкрепа за съществуването му.

Вчера, наставникът на ЦСКА Йоан Андоне спомена за вероятен съперник в допълнителните дни с друг руски тим – този на ФК Москва, но засега по-сигурна е проверката с Жемчужина-Сочи. Нищо чудно да се прибегне до варианта още две контроли за ЦСКА в Белек.

Всичко това ще пропадне, ако до утре на обяд от лагера на „червените” дадат положителен отговор на поканата на Кувейт.