Отборът на ЦСКА ще направи 11-ти опит да се разпише в противниковата врата. „Червените“ ще пробват да вкарат първия си гол през 2015 година в Коматево днес, когато гостуват на Ботев Пловдив в мач от 30-ия кръг на А група.

Двубоят между Ботев и ЦСКА е с начален час 17,30 и може да наблюдавате пряко по Diema Sport, платформата Gong Play, както и да слушате директно в ефира на Дарик радио.

Главен рефер на двубоя ще бъде Цветан Кръстев, а статистиката сочи, че „армейците“ нямат нито едно поражение в мач от А група под ръководството на този съдия.

Любопитен факт е, че освен ЦСКА, другият отбор в шампионата, който няма победа в плейофната фаза е тимът на Ботев. Последният успех за пловдивчани датира от 15-ти март, когато се наложиха с 2:0 именно над днешния си съперник, но в мач от редовната фаза на шампионата. Двата тима са с най-лошия точков актив от мачовете в плейофите. ЦСКА има едва четири, докато Ботев три.

Във временното класиране ЦСКА заема четвъртото място, а Ботев е шести. Наставникът на „червените“ Любослав Пенев заяви вчера, че тимът му ще търси три победи в последните си три мача от първенството и ще гони класиране в Европа, въпреки че за момента не е сигурно дали клубът от „Българска армия“ ще получи лиценз.

В ЦСКА ще могат да разчитат на двама от основните си футболисти през сезона – капитанът Валентин Илиев и Маркиньос. И двамата лекуваха травми в последно време, но вчера тренираха на пълни обороти и попаднаха в групата за мача. Малко в вероятно обаче и двамата да започнат в титулярния състав. Твърде вероятно е в игра за „червените“ да се завърне и сръбският халф Иван Маркович, който бе със скъсани връзки.

В лагера на Ботев, старши треньорът на тима Петър Пенчев ще бъде без контузените Божидар Васев и Александър Колев. Чешкият халф Томаш Иршак е наказан.

Вероятни състави:

Ботев: М.Иванов, Филипов, Пл.Николов, Златков, Й.Христов, Огнянов, Балтанов, Гамаков, Марин, Чунчуков, Цветков

ЦСКА: Господинов, Попов, Оршулич, Тунчев, Василев, Галчев, Сънди, Силва, Фелипе, Кукоч, Николич

Днес ще се изиграе и друг двубой от А група. В мач без никакво значение във Втората шестица, Левски приема Славия в най-старото столично дерби. На практика двата тима не могат да променят позицията си във временното класиране. Левски е седми с 50 точки, докато Славия е на деветата позиция с 37.

„Сините“ ще опитат да вземат своеобразен реванш за двете поредни загуби от Славия в последните два мача между двата тима. Далеч по-важен за Левски обаче е финалът за Купата на България срещу Черно море на 30 май.

Капитанът Владимир Гаджев и Стефан Велев са наказани за домакините, като място в центъра на терена ще получи един от двамата близнаци Цоневи.

В същото време наставникът на тима от „Овча купел“ Иван Колев също не може да разчита на своя капитан Радослав Димитров, който е и водещ голмайстор в отбора. Димитров има 10 гола на сметката си, а мястото му в днешния мач ще бъде заето от Ивайло Димитров.

Мачът между Левски и Славия е днес от 20 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и също може да наблюдавате пряко по Diema Sport и платформата Gong Play.

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич, Прохазка, Стойчев, Белаид, Минев, Бедоя, Б.Цонев, Краев, Абди, Аниете, Домовчийски

Славия: Кирев, Панов, Касай, Пиргов, Диего, Дяков, Шоколаров, Фонсека, Манзоро, П.Атанасов, И. Димитров.