ЦСКА би Левски, мачът свърши някъде към 17:20. Няколко часа по-късно изпълнителният директор на „сините” Наско Сираков е гост в историческото първо издание на новото шоу на Азис. Тук някъде би могло спокойно този коментар да приключи. Едните – 99% шампиони, другите – с представител в шоуто на Азис. По-адекватна метафора – здраве му кажи.

Съгласието на Сираков да гостува на русия хубавец е огледален образ на поведението на Левски в навечерието на дербито. Едните говореха непрестанно дни наред, другите се подготвяха за мача. Толкова за Левски. В екипа на Гонг има предостатъчно подготвени по темата колеги.

За Стойчо Младенов и ЦСКА бе важна единствено и само победата. Дори самоцелно. И те я постигнаха. Трудно, но в никакъв случай не незаслужено. Психологическият фактор от последните два сезона тегнеше, както и случката с Тулуза. Така че нищо друго освен това 1:0 тази вечер няма да има значение. „Армейците” пак ще зимуват с свръхкомфортна преднина, този път обаче Йешич е на достатъчно далечно за тях разстояние от „Армията”. Очаква се ЦСКА да стане шампион. За 31-и път. Защото просто в момента е най-добър у нас. А станалите прословути футболни естети, които пак ще завият старата песен, че Младенов и ЦСКА били олицетворение на грозната игра, този път мога просто да замълчат. Защото противникът бе далеч от еквивалента на „Лебедово езеро” във футбола.

И тъй като Азис не се досети да покани и мъжка компания на Наско, то „червените” му помогнаха. В края на календарната и натоварена с планове 2007-а година, ЦСКА го вкара един път повече от Левски. В достоен за Азис стил!