Чрез специално съобщение на официалния си сайт ЦСКА потвърди, че връща в отбора четирима от отлъчените от Любослав Пенев футболисти. Както по-рано Gong.bg писа, става въпрос за Тодор Тимонов, Павел Виданов, Маркиньос и Давид Силва. Играчите са били амнистирани лично по препоръка на президента на ЦСКА Димитър Борисов.

Останалите наказани играчи на „червените” ще продължат да се готвят с дублиращия състав, като до седмица ще бъде взето решение за бъдещето им. В информацията се посочва още, че провинилите се футболисти ще бъдат наказани финансово.

Ето и цялото съобщение, поместено на официалния сайт на ЦСКА:

Четирима от отстранените футболисти, подновяват тренировки с първия отбор

Във връзка със събитията от последните дни, довели до отстраняването на 9 футболисти от тренировъчния процес на представителния отбор на ПФК ЦСКА ЕАД, деветимата играчи са провели разговори със спортно-техническото ръководство, на които са поднесли своите извинения за демонстрираното непрофесионално поведение, недопустимо за състезатели на ПФК ЦСКА.

В следствие на това, Надзорния Съвет на клуба, по предложение на президента на ЦСКА г-н Димитър Борисов, взе решение състезателите Тодор Тимонов, Павел Виданов, Маркиньос и Давид Да Силва да подновят тренировки с първия отбор, като четиримата са с последно предупреждение.

Играчите Иван Иванов, Кирил Котев, Йордан Тодоров, Светослав Петров и Иван Караджов ще започнат тренировъчни занимания с дублиращия отбор на клуба, като до една седмица ще бъде взето решение за тяхното бъдеще в клуба.

Управителният съвет на ПФК ЦСКА ЕАД взе решение на провинилите се футболисти да бъде наложена финансова санкция, чийто размер ще бъде уточнен допълнително.