ЦСКА постигна първа победа в А група, след като в мач от петия кръг „армейците“ победиха с 4:0 Нефтохимик на „Българска армия“.

След 3 равенства и 1 загуба, „червените“ най-сетне зарадваха своите привърженици с победа, но и с добра игра, която със сигурност дава надежди на всички симпатизиращи на ЦСКА за по-светло бъдеще.

След 1 вкаран гол в 4 мача, този път „армейците“ успяха да реализират 4 пъти за 90 минути като голмайсторите за първата победа на отбора бяха Марсиньо, Венцислав Василев, Емил Гъргоров и Григор Долапчиев.

Мачът в Борисовата градина започна с натиск на домакините, които заслужено стигнаха до първи гол още в 15-а минута. Марсиньо направи страхотен самостоятелен рейд, премина през трима играчи на Нефтохимик и с мощен удар вкара за 1:0.

Само 3 минути по-късно интригата в мача сякаш приключи след втори гол за ЦСКА. Марсиньо този път се превърна в асистент, след като центрира от корнер, Венци Василев нахлу в малкото наказателно поле и с глава удвои преднината на домакините.

В 37-а минута резултатът вече бе класически след страхотен гол на Емил Гъргоров. Топката попадна в Бадема на границата на наказателното поле, той си я вдигна и с мощен удар от воле вкара за 3:0 като топката първо удари напречната греда, след което влетя във вратата на Нефтохимик.

Малко след него Християн Кировски можеше да вкара четвърти гол, но останал сам срещу Евгени Караманов стреля в аут.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а Стойчо Младенов пусна в игра Ревсон и Косоко на местата на Чочев и Карачанаков. Публиката пък започна да скандира името на Григор Долапчиев, а желанието им бе уважено в 76-а минута, когато юношата на „червените“ влезе на мястото на Кировски след поредния пропуск на македонеца.

Долапчиев пък се отблагодари и още с първите си докосвания с топката вкара четвъртия гол в мача. Направилият силно включване Косоко подаде добре към нападателя, който бе оставен сам и от около 12 метра с техничен удар вкара за крайното 4:0.

Така във временното класиране ЦСКА се изкачи на седмо място с 6 точки и поне за едно денонощие изпрати Левски в зоната на изпадащите. Нефтохимик пък е на шеста позиция със 7 точки.