В остра декларация, публикувана на официалната страница на ЦСКА, ръководството на "червените" изразява своето възмущение от разигралите се събития извън терена на Градския стадион в Ловеч и настоява за оставката на шефа на Съдийската комисия Борислав Александров.

Ето и пълния текст на декларацията:

Ръководството на ПФК “ЦСКА” АД остро протестира срещу арогантното и обидно отношение на собственика на ФК “Литекс” Гриша Ганчев към официалната делегация на ЦСКА, в лицето на председателя на НС Александър Томов по време на мача от първия кръг на А ФГ в Ловеч.

Също така протестираме срещу недопустимия натиск на Гр. Ганчев срещу Председателя на Съдийската комисия, Борислав Александров, съдийската бригада и дежурния делегат на мача, изразяващ се в обидни квалификации и заплахи.

Ние апелираме БФС и неговите компетентни комисии да реагират безкомпромисно и да наложат предвидените в Наредбата и правилниците санкции.

Още по-тревожно и опасно, е че съдиите и техният шеф Борислав Александров очевидно се подават на подобен недопустим натиск, след което показват страх и раболепие пред собственици на клубове. От излъчените по телевизията кадри ясно се вижда отношението на господата А. Бончев и Гр. Ганчев към главния съдия Ц.Георгиев и дежурния делегат Ал. Радовски. Затова не прави чест на господин Б. Александров да отрича случилото се в официалната ложа и на пистата на стадиона, след като това стана пред очите на много хора в официалната ложа.

Всичко това ни дава основание да поискаме от БФС оставката на шефа на Съдийската комисия Борислав Александров. Апелираме към БФС да вземе мерки за осигуряване на спокойствие и условия на съдиите и длъжностните лица да си вършат съвестно работата и да бъдат предпазени от подобен натиск и произвол.

Буди недоумение и факта, че след такъв отговорен и възлов мач не бе осигурен допинг контрол, при положение, че ПФК ЦСКА надлежно и в срок е пожелал това. Оправданията на отговорни за това фактори, че има нов ред за допинг тест, че заявката е постъпила късно и че ЦСКА не са искали да заплатят, звучат несериозно и смехотворно.

УС на ПФК ЦСКА осъжда непристойните прояви на част от феновете на ЦСКА, но държим да отбележим, че те бяха в резултат на провокативното държание и жестове на футболиста на ФК “Литекс” Ивелин Попов, което ясно се вижда от телевизионните кадри. Не е нормално организаторите на мача на настанят 2 500 зрители на територия, предвидена за много по-малко зрители.

Обръщаме се и към органите на МВР да бъдат по-безкомпромисни към продавачите на пиротехника, които пред техните погледи, необезпокоявани продаваха пиратки пред самия стадион в Ловеч."