ЦСКА почти сигурно ще остане в А група, стана ясно след края на извънредното заседание на Изпълнителния комитет към БФС.

Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов напусна сградата на футболния съюз веднага след края на заседанието, като единствено заяви, че шампионите са получили зелена светлина за оставане в А група.

Всички документи, предоставени от „армейците” са били одобрени от Изпълкома. Крайното решение за съдбата на ЦСКА ще се вземе от лицензионната комисия, но се очаква то да бъде положително за „червените” и лицензът им за участие в А група да бъде възстановен.

Заседанието бе ръководено от президента на БФС Борислав Михайлов, а на заседанието на Изпълкома присъстваха и тримата му заместници - Йордан Лечков, Стефан Орманджиев и Михаил Касабов, както и Веско Балевски, Наско Сираков и Николай Цветин. По този начин бе постигнат кворум, а решението е взето единодушно.

Четири, пет фена изчакаха мирно пред сградата на БФС какво ще се случи с техния отбор. 4 патрулки охраняваха заседанието, но не се стигна до ексцесии.

По-късно ще има пресконференция, на която ще бъдат обявени и подробности от Изпълкома.