ЦСКА стартира трудно в 2014 година, но все пак победи Черноморец с 2:1 в последния мач от 24-тия кръг в А група.

На стадион „Лазур“ в Бургас „червените“ не бяха никак убедителни срещу „акулите“, които през този сезон се борят за оцеляване, но все пак показаха характер и стигнаха до трите точки с гол на Валентин Илиев в последната минута на редовното време. Преди това новото попълнение Тони Силва откри резултата в 72-а минута, а 7 по-късно Карлос Фонсека изравни за Черноморец.

Така, въпреки трудностите, ЦСКА взе победата и успя да се възползва от грешната стъпка на Левски срещу Славия. По този начин „армейците“ се изкачиха на трето място в класирането с 45 точки, измествайки именно „сините“, които са четвърти с 44. Черноморец остана на 11-о място с 21 точки.

В началото на мача в Бургас ЦСКА имаше съвсем лек териториален превес срещу своя съперник, но Черноморец бе отборът, който изпусна най-доброто положение за гол през първото полувреме.

В 21-а минута Ванчо Траянов, който бе на точката на дузпата, получи отличен пас, но ударът му бе избит от Райс Мболи. Топката се върна в краката на Карлос Фонсека, който бе дори в по-добра позиция, но Мболи отново бе на мястото си и изби в корнер.

През първите 45 минути ЦСКА така и не създаде нищо опасно пред вратата на сърбина Младен Живкович, а новото попълнение Гуидо Ди Вани се отличи с акробатичен удар, който обаче бе много неточен.

Втората част също започна равностойно, а Стойчо Младенов реагира като пусна в игра Омар Косоко на мястото на Мартин Петров. Живкович отрази удар на Ди Вани, който веднага след това бе заменен от друго ново попълнение в „червения“ лагер – Тони Силва.

Силва определено се включи силно, а разместванията в атаката на ЦСКА доведе до засилване на натиска пред вратата на „акулите“. Така се стигна до 72-а минута, в която Емил Гъргоров намери перфектно с центриране Тони Силва, който надскочи Крум Стоянов и с глава вкара за 1:0 в дебютния си мач с екипа на „армейците“.

Черноморец обаче успя да реагира и само 7 минути по-късно изравни резултата. След центриране в наказателното поле, Вальо Илиев не успя да изчисти добре с глава и топката стигна до Карлос Фонсека, който от няколко метра с воле прати топката в десния ъгъл зад Мболи.

След изравнителния гол, повторен дебют за ЦСКА направи Иван Стоянов, влязъл на мястото на Неманя Милисавлевич.

Гостите се втурнаха в атака в опит да стигнат до победата и усилията им все пак бяха възнаградени в 90-а минута на двубоя. Живкович увисна след центриране от корнер, а от това се възползва Вальо Илиев, който скочи и с глава заби топката във вратата на „акулите“ за крайното 2:1.