ЦСКА започна с успех в първата си контрола за 2008 година, побеждавайки с 2:0 водача в полското първенство Висла Краков с попадения на Георги Илиев и Удоджи през второто полувреме.

В мача в Испания участие взе завърналият се с дълго закъснение след новогодишните празници Хосе Луис Гарсес, както и дошлите на проби Симеон Златев, сърбинът Ненад Настич и братът на Ибрахима Гай Муса.

През първото полувреме ЦСКА бе по-активният отбор на терена, като на няколко пъти след техни атаки вратарят на поляците Ади Адилович трябваше да се намесва решително, докато пред вратата на Ивайло Петров бе по-спокойно.

Футболистите на Висла опитваха да изненадат стража на червените с далечни изстрели, но те бяха твърде неточни и не създаваха опасност.

Видно бе, че най-силният играч в редиците на тима от Краков е халфът Радослав Соболевски, който бе желан в Борисовата градина от Пламен Марков.

В края на първата част червените се опитаха да пресират съперника, като това затрудни организирането на играта на Висла.

В началото на второто полувреме в игра се появи завърналият се едва вчера в лагера на ЦСКА панамец Хосе Луис Гарсес, който влезе на мястото на започналия като титуляр начело на атаката младок Ивайло Димитров.

Именно след нарушение срещу Ел Пистолеро на границата на наказателното поле в 52-ата минута, зад топката застана Георги Илиев, който с перфектно изпълнение на прекия свободен удар откри резултата.

След отбелязването на попадението червените заиграха още по-спокойно и наложиха своя стил на игра, за да се стигне до 86-ата минута, когато след перфектна атака влезлият като резерва Удоджи отбеляза втория гол.

Добри впечатления с представянето си оставиха Муса Гай, който на няколко пъти се намеси точно и Ненад Настич, който още не е добре сработен с Петре по десния фланг, но показва стабилна игра.

Следващият двубой на ЦСКА от лагера в Испания е в понеделник срещу румънския Унирея, а мачът от турнира в град Пего ще бъде излъчен по Евроспорт 2.

Съставите:

ЦСКА: 12. Ив. Петров(46 – 22. Пиргов), 2. Настич, 3. Тунчев, 14. В. Илиев, 84. Машадо, 5. Янчев (59 – 21. Удоджи), 10. Г. Илиев, 17. Зе Руи (64 - 28. Маркиньос), 18. Петре (69 – 26. Сандански), 20. Юруков, 7. Ив. Димитров (59 – 9. Гарсес)

Висла: Адилович, Диас, 25. Клебер Далима, Кокошка, 44. Дудка, 8. Пьотр Брожек, 7. Соболевски, 20. Канторо, 17. Женчук, 23. Павел Брожек, 10. Жеан Паулиста