Отборът на ЦСКА постигна трудна победа с 1:0 над Черно море и по този начин се завърна на върха във временното подреждане. Единственото попадение в мача падна в 20-ата минута, когато точен бе Кевин Амунике.

Двубоят, който се игра на стадион „Българска армия” пред около 1000 зрители, започна добре за отбора на ЦСКА, който в първите няколко минути успя да създаде няколко добри положения пред вратата на Илчев.

Първата опасност за Черно море дойде в осмата минута на срещата, когато Рикардо Андре получи топката на границата на наказателното поле и стреля силно, но коженото кълбо не попадна в очертанията на вратата.

Домакините продължиха да владеят топката повече, но без да успяват да притеснят сериозно вратаря на гостите, преди попадението на нигериеца Амунике.

След атака на „червените” по дясното крило, капитанът на тима Велизар Димитров центрира високо топката в наказателното поле, където панамският национал Хосе Гарсес успя да се пребори с бранител на гостите и да отклони топката към притичалия Амунике. Крилото стреля незабавно от около 10 метра, топката се отби в напречната греда, а след това и в страничния стълб преди да се оплете в мрежата на Черно море.

Голът подейства положително върху играта на домакините, които успяха да създадат няколко нови опасности в нападение. От своя страна „моряците” предпочитаха предимно да се защитават и контраатакуват.

Последваха два удара на Георги Чиликов, които обаче не успяха да застрашат особено вратаря на гостите Илчев. Постепенно играчите на Черно море успяха да изравнят играта и на свой ред да създадат няколко опасности пред Ивайло Петров.

Две минути преди почивката възпитаниците на Никола Спасов имаха нова възможност, но след изпълнение на корнер, не успяха да отправят точен удар и топката излезе в аут.

В началото на второто полувреме треньорът на домакините замени неубедително представилия се през първата част панамец Гарсес. На негово място в игра се появи Удоджи. Това обаче не доведе до сериозни промени в играта на „червените”, които продължиха да изпитват трудности в нападение.

Проблемите за Стойчо Младенов продължиха, когато в 51-ата минута, централният бранител Валентин Илиев получи травма в коляното и се наложи той да бъде заменен от Фелипе Машадо.

Постепенно играта се изнерви и на терена зачестиха грубите нарушения. Жълти картони получиха Бачев и Периш от Черно море, а за ЦСКА декориран в жълто бе голмайсторът Амунике.

Пет минути преди края „армейците” пропуснаха отличен шанс да затвърдят победата си, но Чиликов се размина с топката в наказателното поле след добър пас на Амунике отляво.

Последната опасност в мача дойде в даденото от Антон Генов триминутно продължение, когато Рикардо Андре стреля силно, но топката мина над напречната греда на домакините.

Така ЦСКА постигна труден успех над коравия тим на Черно море и отново се завърна на върха във временното подреждане в А група, въпреки неубедителната си игра. „Червените” вече имат актив от 28 точки, 3 повече от вечния съперник Левски.