ЦСКА размаза със 7:2 Спортист Своге в контролна среща, която се проведе на игрището на хотелския комплекс „Царско село”. „Армейците” изобщо не бяха затруднение от своя съперник от Западната Б група.

Проверката започна доста изненадващо, след като в 6-та минута Марко Еспозито направи груба грешка пред наказателното поле на ЦСКА, като падна, вместо да изчисти топката и арестувания през миналата седмица Георги Семерджиев разстреля Райс Мболи.

ЦСКА набързо в рамките на две минути успя да обърне развоя на мача. В 16-та минута Трекаричи се възползва от грешка в отбраната на Спортист и технично пусна топката покрай вратаря Стоянов. Само 60 секунди по-късно Спас Делев вкара гол за 2:1 с красив удар извън наказателното поле, като мушна топката в долния десен ъгъл на вратата.

ЦСКА вкара и трето попадение преди края на първото полувреме, след като в 39-та минута след добро извеждащо подаване Спас Делев излезе сам срещу вратаря, но той реши да пусне към Димитър Илиев, който на празна врата вкара за 3:1.

Второто полувреме започна отлично за ЦСКА, след като в 47-та минута Николай Манчев центрира от корнер в наказателното поле на Спортист, след което Димитър Илиев засече топката с глава и я прати във вратата на Димитров.

ЦСКА стигна до нов гол в контролата в 63-та минута, когато Никола Радулович бе изведен отляво по атака на ЦСКА, сам пробяга около 20 метра и с отмерен удар от границата на наказателното поле вкара за 5:1.

В 69-та минута Маликатов си отбеляза нелеп автогол, след като се опита да върне топката към вратаря Стойчев, но го хвана в крачка и стражът не успя да реагира.

ЦСКА получи право да изпълни дузпа в 74-та минута, когато Томи Костадинов се откъсна сам срещу вратаря и бе фаулиран в наказателното поле. Саидходжа бе точен от бялата точка за 6:2.

Георги Василев вкара за 7:2 с много красив удар извън наказателното поле на Спортист в 87-та минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата.