Ръководството на ЦСКА плати задълженията си към Сливен и до края на деня трябва да картотекира новите футболисти за утрешния мач за Суперкупата срещу Литекс. Малко преди обяд „червените” преведоха 290500 лева в сметките на частен съдебен изпълнител Милен Базински. С това се изчиства целия дълг на ЦСКА към ОФК Сливен. По експертиза в началото на юли „червените” имаха да погасяват дълг от 362458, 88 лева. В изминалия месец са били погасени 50000 лева от този дълг. Освен това са изплатени 21958 лева директно на Александър Тонев преди трансфера му в Лех. Тези пари са дълг към Тонев от времето, в което той игра за Сливен и не получаваше заплати. Това плащане е признато от ЧСИ Милен Бъзински.

Така с днешния превод на практика ЦСКА изчиства всички задължения към отбора на Йордан Лечков, като парите ще бъдат разпределяни към хора и институции, на които ОФК Сливен дължи пари. Всички бивши футболисти на Сливен ще получат дължимите суми, като разпределението ще се прави в началото на следващата седмица. Следните футболисти имат да получават пари от клуба на Йордан Лечков: Владислав Ямуков (6 696,51 лв), Деян Христов (12 166,75 лв), Мирослав Миндев (11 124,92 лв), Петър Стоянов (11 137,92 лв), Стефан Киков (31 405,37 лв), Николай Димитров (21 149,00 лв), Живко Динев (15 604,00 лв), Марко Марков (22 253,00 лв). Освен това дългове има към Илия Илиев и Ивелин Янев. С част от платените от ЦСКА пари ще бъдат погасени задължения на Сливен към държавата.

Частен съдебен изпълнител Милен Бъзински вече е внесъл становище в БФС, с което уведомява футболната централа за погасения дълг от страна на ЦСКА. Така би трябвало до края на деня „червените” да нямат проблеми да картотекират новите футболисти и те да бъдат на разположение на Милен Радуканов за утрешния двубой.

„Благодаря на Изпълкома на БФС, че помогна да съберем дълга. Надявам се да подхожда по този начин и към другите длъжници”, коментира за Гонг ЧСИ Милен Бъзински.

Въпреки погасавяването на тези близо 300хил. лева ОФК Сливен има признати дългове за още 500 хил. лева, които трябва да бъдат събирани по същия ред, по който и тези на ЦСКА. Очаква се след вчерашното си решение Изпълкома да действа със същите критерии и с другите клубове, които имат задължения.