Над половин милион приходи от търговска дейност босът на ЦСКА Александър Томов за настоящата година. Томов даде прогнозата си при обявяването на новия партньорски договор на „червените“, който ще осигури безплатна екипировка на първия тим от лятото. Новата фланелка на ЦСКА ще бъде произведена в Италия, ще има изключително високо качество и ще струва 59 лева.

„Италианската фирма "Лото" и нейният български представител "Спорт Депо" поемат на практика безплатно обличането на първия отбор и разгръщането на мащабна търговска дейност. Имахме 6 или 7 оферти. Тук ще има 15-16 магазина със свои артикули. Феновете ще имат достъп. Очакваме увеличаване 4-5 пъти приходите от търговска дейност“, коментира Александър Томов.

„Брандът ЦСКА е предпоставка за финансови търговски успех през тази година. Реалната търговска дейност ще започне от лятото. Имаме стар договор до лятото, но този е подписан по-рано, за да започне подготовка за тази мащабна търговска дейност. Договорът не е само за търговско партньорство, но и за спонсорство. Фирмата се ангажира с безплатно производство на облекла и тази част е доста значима. Справедливо този договор може да се нарече и за спонсорство“, добави още Томов.

„С този договор отговаряме на претенциите на феновете в зялата страна да имат достъп до екипите и артикулите на ЦСКА. Във всеки магазин на Спорт депо ще има секция с фен артикули на ЦСКА. Освен всичко една голяма част от фен артикулите с марка ЦСКА също ще бъдат произвеждани от Спорт депо. От всеки един артикул ЦСКА ще получава сериозни проценти. Приходите от търговска дейност многократно ще се увеличат. Нещо, което до този момент е било неглижирано и от тук нататък ЦСКА ще показва съвсем друго лице, което заслужава. Всички привърженици ще бъдат удовлетворени. През юни, когато ще започне лятната подготовка ще имаме официално представяне на екипите“, заяви при подписването на договора изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

„Около 150 хиляди за приходите от продажба на артикули за миналата година. Прогнозата ни сега е за 500-600 хиляди приходи. Още не сме прекратили отношения със старата фирма. Договорът е до края на юни. Нашият търговски отдел е доста обширен и се занимава с доста неща. Ефективността му ще се повиши именно, когато се предоставят такива условия“, добави Тодоров.

Изпълнителен директор на "Спорт Депо" за България и официален представител на "Лото" Красимир Цонов пък заяви: „За всички фенове на ЦСКА ние ще направим възможно най-доброто. Всички фен артикули на ЦСКА ще са редом до екипите на най-големите европейски отбори. Очакваме добри търговски резултати, имаме много клиенти. Ние също сме любители на спорта и смятам, че сме се доказали в тази област. За нас това е крачка напред и благодарим за доверието от страна на ЦСКА. Срокът на договора е три годишен и има определени бонуси за шампионска титла, за Шампионска лига. Всички екипи ще пристигнат от Италия. За първата година безплатно се облича само първият отбора, а от втората година ще започне и школата.“

„Обличането на отбор от класата на ЦСКА в България е интересно за всеки вносител на спортни стоки. Очакваме от това да има допълнителен търговски ефект за цялата фирма. Ние сме ги потърсили и в периода на работата те са оценили нашите търговски предимства, които предлагаме. Така се развиха нещата. За феновете фланелката ще бъде продавана за 59 лева. За сравнение фланелката на Лудогорец се продава за 100 лева. Ще има различни кампании, при които артикулите ще се предлагат на по-ниски цени“, коментира още Цонов.