ЦСКА се наложи с 1:0 над руския Том Томск в петата си контрола от началото на подготвителния лагер в Турция. Единственото попадение реализира Руи Мигел през второто полувреме на равностойния двубой в комплекс „Корнелия” в Белек.

Още преди началото си, проверката бе обявена като „разпродажба”, а край страничната линия места бяха заели куп мениджъри. Запитвания за титулярните играчи на ЦСКА в днешния двубой накараха Йоан Андоне да избере именно такъв състав: Чавдаров, К.Стоянов, Й.Минев, И.Иванов, К.Котев, К.Янев, В.Морозс, Й.Тодоров, С.Делев, И.Стоянов, Саидходжа.

Със здравословни проблеми рано-рано напуснаха Костадин Стоянов и Виктор Морозс. Точно преди излизането на Морозс пък угасна осветлението на терена, и за шест минути играта бе прекъсната. След подновяването й, двата състава успяха да организират по няколко опасни атаки.

Най-активно за ЦСКА действаше Иван Стоянов, а с два пропуска за Том се отличи кореецът Йон Рок. Две фрапиращи ситуации пропиляха и „армейците” в последните 10 минути на полувремето. Първо Данчо Тодоров се намираше на отлична позиция, очи в очи с вратаря на руснаците, но вместо да стреля, предпочете да комбинира. Спас Делев пък от три метра стреля право в тялото на стража Парейко, точно преди почивката.

ЦСКА стартира по-дейно второто полувреме, и влезлият като резерва Руи Мигел успя да изненада отбраната на Том, и да впечатли мениджърите, с хубаво попадение в 59-та минута. Тогава той получи на границата на наказателното поле, и с хубав плътен удар прати топката в долния десен ъгъл на Парейко.

Тимът от Томск се постара да организира няколко по-опасни атаки, след като допусна гол във вратата си, но Волков и Зобнин пропиляха три възможности пред Караджов. На два пъти Панку можеше да покачи преднината на ЦСКА, но ударите му не бяха точни. С добри атакуващи действия блеснаха Руи Мигел и Борис Галчев, но до още голове не се стигна.

Освен стартовите 11, в игра за ЦСКА срещу Том влязоха още Караджов, Платини, Виданов, Бранеков, Митрески, Светослав Петров, Тодор Янчев, Галчев, Трифонов, Панку, Петре и Руи Мигел.

Утре ЦСКА излиза за поредна контрола на турска земя, срещу румънския Оцелул Галац, от 17 часа.