ЦСКА победи категорично с 5:1 Локомотив София в мача от 28-ия кръг в А група. Пред близо 2500 зрители на стадион „Българска армия” „червените” взеха трите точки, а след равния на Левски с Черно море, са сигурен участник в Лига Европа през следващия сезон.

Играчите, водени от Димитър Пенев и Адалберт Зафиров събраха 57 точки. Локо Сф остана на 3-то място с 52, а Левски е на 4-та позиция с 50 точки. Така, „армейците” няма как да бъдат изместени от някое от местата, даващи право на участие в Европа два кръга преди края на кампанията. Въпреки че теоритично „сините” могат да изравнят ЦСКА по точки, директните двубои между двата тима дават предимство за „червените”.

Успеха за ЦСКА донесоха Маркиньос (33’), Йордан Минев (44’), Елиот Гранден (50’) и Тодор Янчев (73’). Локо Сф поведе в резултата чрез Дерек Асамоа (17’), но след това играчите, водени от Димитър Васев, напълно изпуснаха инициативата.

„Железничарите” откриха в началото на първото полувреме след отлична контра. В 17-та минута Асамоа пое топката и от границата на наказателното поле не остави никакъв шанс на Караджов за 1:0 в полза на гостите.

Само две минути по-късно бранителите на ЦСКА сбъркаха, а Генков и Камбуров разиграха добре, в крайна сметка Камбуров пропусна да удвои преднината за своите.

„Червените” изравниха резултата в 33-та минута. Високо подаване към Макриньос в наказателното поле, Ивайло Димитров го изпусна, след което бразилецът с глава вкара необезпокояван за 1:1.

До края на първото полувреме домакините успяха да обърнат резултата. Макриньос подаде към Йордан Минев, а той с прецизен диагонален изстрел извън наказателното поле прехвърли Левашки за 2:1.

През второто полувреме ЦСКА реализира още три безответни попадения. Първо в 50-та минута Левашки се намеси неумело, Делев му отне в наказателното поле, обърна се и пусна към Гранден, който вкара за 3:1.

Тошко Янчев вкара за 4:1 в 73-та минута. Янчев бе изведен сам срещу Левашки от Саидходжа и прехвърли технично стража на Локо Сф за 4:1.

Крайният резултат оформи Бранеков в 85-та минута. Той стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл вкара за 5:1.

Така, ЦСКА официално е в Европа, докато нещата за Локо Сф са далеч от решени.