ЦСКА с лекота победи у дома Локомотив Мездра с 4:0 в последната среща от четвъртия кръг на А група и с пълен точков актив отново оглави класирането в шампионата и голова разлика 14:0.

Тимът на гостите игра с резервния си екип – бели фланелки и чорапи, и черни шорти, удивително приличащ на този, с който играе Фулъм - следващият домакински съперник на червените, който гостува в София на 17 септември.

ЦСКА можеше да поведе в резултата още в първата минута, но удар на Руй Мигел бе спасен от вратаря Йордан Линков, който бе основна причина гостите да си тръгнат със само четири попадения.
Армейците откриха головата си сметка в 17-ата минута с красив гол на Йордан Тодоров, който на границата на наказателното поле засече от въздуха подаване на Спас Делев и майсторски прехвърли Йордан Линков.

Домакините удвоиха в 26-ата минута. Съдията Станислав Тодоров отсъди дискусионен непряк свободен удар в наказателното поле на железничарите, след като Линков улови топката, с която бе играл негов съотборник. При изпълнението Тодор Янчев подаде на Иван Стоянов и той с удар от пет метра промуши топката между наредените на голлинията футболисти на гостите за 2:0.

В 65-ата минута на терена се появи Владимир Манчев, който играе за първия тим на ЦСКА за първи път от 9 месеца насам, когато получи тежка контузия именно на мач с Локомотив Мездра. Само пет минути по-късно Манчев вкара гол, с който показа, че е напълно възстановен и готов за нови силни изяви.
Последното попадение за ЦСКА вкара Иван Стоянов от дузпа в 77-ата минута. Бялата точка бе показана за нарушение на Тевия срещу Йордан Минев в наказателното поле.

Локо Мездра не показаха нищо впечатляващо през целия двубой, като отправи два точни изстрела едва в последния четвърт час на срещата, когато всичко вече беше решено. Двубои като този отново сериозно повдигна въпроса с колко отбора трябва да бъде А група.