Поредна декларация насочена срещу ръководството на Съдийската комисия пуснаха от ЦСКА. В нея се визира тенденция срещу отбора и отново се иска вземане на мерки от страна на БФС. Ето и пълният текст на писмото, публикувано в официалната страница на „армейците”:

Ръководството на ПФК ЦСКА АД за пореден път с безпокойство констатира тенденциозното и неадекватно съдийство по българските терени в мачовете от “А” футболна група. Мачът от 9-ия кръг между отборите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА дава повод за подобни заключения. В него, за пореден път, футболисти на ЦСКА незаслужено и неаргументирано бяха санкционирани с картони. За пример ще посочим наказателните картони на Маркиньос, Зе Руи и вторият жълт, респективно червен картон на Флорентин Петре. В предишни кръгове такива бяха случаите с втория жълт, респективно червен картон на Александър Тунчев в мача от първия кръг с Литекс и вторият жълт, респективно червен картон на Ланзаат в мача от 8-ия кръг с Берое.

Равносметката от изиграните 9 кръга е 24 жълти и 5 червени картона за състезатели на ЦСКА.

Този печален и невиждан в българското първенство “рекорд” представя отбора на ЦСКА в изопачена и нереална светлина. Освен това показва тенденция, която се стреми да спре отбора с т.нар “дисциплинарни мерки” в борбата му с основните опоненти за шампионската титла. Анализите на футболните наблюдатели, дори и в издания , които открито не симпатизират на отбора на ЦСКА, определят това като “съдийски терор” спрямо нашия клуб.

Ние смятаме, че отговорност и вина за това носи Съдийската комисия и най-вече нейният председател Борислав Александров.

Крайно време е БФС и неговият Изпълком да вземат необходимите мерки за нормализацията на съдийството по българските терени. Претенции към него и отговорните за това фактори има не само ръководството на ЦСКА, но и редица други отбори в “А” и “Б” футболните групи. Изненадани сме, че при толкова много грешки, недоволства и оплаквания от съдийството, Борислав Александров продължава да е начело на Съдийската комисия. Подобно съдийство не помага, а само вреди на развитието на българския футбол.