Отборът на ЦСКА се завърна на пътя на победата по време на подготвителния си лагер в Турция. „Червените” се наложиха с 1:0 над австрийския Аустрия Кернтен, като по този начин взеха своебразен реванш за загубата със същия резултат през лятото, когато двата тима отново премериха сили в проверка.

Единственият гол за българския тим бе дело на новото попълнение Даниел Панку след асистенция на Румен Трифонов през второто полувреме.

Това бе трета проверка за възпитаниците на Йоан Андоне в Белек, които до този момент победиха румънския Политехника Яш и загубиха от втородивизионния руски Волга.


Днешната контролна среща между ЦСКА и Аустрия започна изключително мудно и в първия половин час на мача двата тима не съумяха да сътворят нищо интересно, като играта се водеше в центъра на терена и преобладаваха предимно единоборствата.

Първата реална голова възможност за ЦСКА дойде едва четири минути преди края на първото полувреме, когато Иван Стоянов бе намерен непокрит в наказателното поле на австрийците, но ударът му от около десет метра, не попадна в рамките на вратата.

През второто полувреме тимът на Йоан Андоне обаче бе абсолютен господар на терена и съвсем заслужено стигна до попадение във вратата на Кернтен. В 60-ата минута на срещата, влезлият на почивката Янчев имаше отличен шанс да открие, но ударът му с глава, след центриране на Спас Делев премина покрай гредата.

Логичното обаче се случи в 72-ата минута, когато Даниел Панку вкара страхотно попадение. Румен Трифонов отне топката в центъра на терена, напредна добре по лявото крило и върна леко към границата на наказателното поле, откъдето Панку с мощен шут в долния ляв ъгъл на вратата откри в полза на ЦСКА. Няколко минути по-късно Орлин Орлинов също можеше да се разпише, но изстрелът му мина встрани от вратата.

В последните минути на мача футболистите на Аустрия се опитаха да упражнят натиск, който обаче не доведе до изравняване на резултата.

Следващата проверка на „червените” е в събота срещу руския гранд Спартак Москва.

ЦСКА: Чавдаров, Виданов, Иванов, Митрески, К.Стоянов, Янев, Петров, Делев, Петре, И.Стоянов, Платини

През второто полувреме в игра влязоха: Караджов, Котев, Бранеков, Тодоров, Орлинов, Трифонов, Янчев, Галчев, Нобле, Илиев и Панку.