Игралият във вчерашната контрола срещу Дрита за около 20 минути бразилски нападател Лукас Винисиус Силва ще остане в ЦСКА. Играчът дойде на пробен период, като преди контролата имаше само една тренировка с „червените”.

На този етап Лукас Силва ще бъде със състава на Стойчо Младенов поне още две седмици, след което ще се реши окончателно неговата съдба – дали ще бъде в тима за новия сезон или ще бъде преотстъпен на друг тим у нас.

Лукас Винисиус Гонсалвеш Силва, както е пълното му име е изиграл три мача с екипа на младежкия тим на Атлетико Мадрид преди няколко седмици във второто издание на Копа Либертадорес за тимове под 20 години.

Турнирът се състоя в столицата на Перу – Лима с участието на 15 тима от Южна Америка и един покакен от Европа – в лицето на младежката формация на Атлетико Мадрид.

Именно там е бил включен Лукас, като трите мача, които младите „дюшекчии” изиграват, преди да отпаднат още в своята група, са и нещо като пробен период за футболиста. На 17 юни бразилецът е титуляр в мача срещу Ривър Плейт, след три дни също остава 90 минути на терена срещу младежкия тим на Коринтианс, а в последната среща с колумбийския Атлетико Джуниър влиза като резерва.

През пролетта той е играл във втора португалска дивизия с екипа на Портимоненсе, като отбора изпада в третия ешалон на Португалия.