Ръководството на ЦСКА продължава с интересните инициативи. Само ден, след като стана ясно, че представителите на медиите ще имат възможност да се срещнат с всички футболисти, попаднали в групата за дербито с Литекс, „червените“ организират ново интересно събитие.

От 4 до 13-ти октомври на стадион „Българска армия“ ще се проведе първият организиран в България Октоберфест. По подобие на световноизвестния фестивал в Мюнхен, „червените“ събират всички желаещи в Борисовата градина, като всички приходи от мероприятието ще бъдат дарени на Детско-юношеската школа на клуба.

Ето и съобщението, което бе публикувано в официалния сайт на ЦСКА:

Армейци,

ЦСКА София заедно с любезното съдействие на група верни фенове на любимия отбор, имат удоволствието да Ви поканят на първия по рода си организиран в България ЦСКА Октоберфест!

Събитието ще се проведе от 4-ти до 13-ти октомври 2013 година на територията на стадион „Българска армия”. Елате, за да се насладите на невероятната атмосфера, която ще Ви поднесем с много бира, вкусни храни и сувенири.

Всички приходи ще се прeдоставят на ДЮШ на ЦСКА за изграждане на тренировъчни игрища и подобряване на материалната база. Събитието е с цел всички заедно, с общи сили да се обединим в името на любимия отбор и да подкрепим неговото бъдеще – славната детско-юношеска школа на ЦСКА, родила звезди като Емил Костадинов, Любослав Пенев, Методи Деянов, Иван Иванов, Александър Тонев, Григор Долапчиев, както и много други.