Ръководството на ЦСКА пусна поредната си декларация. Този път от „червения“ клуб отговориха на фенклуб „Сектор Г“, който вчера публично поиска акциите на мажоритарния акционер Александър Томов.

Декларацията бе публикувана в официалния сайт на клуба от „Българска армия“. Публикуваме я без редакторска намеса:

„В отговор на призива на Сектор Г към Александър Томов

Армейци,

В Петък, 27.03.2015 г., господата Манджукови и Инджови декларираха най-нагло, пред всички вас, поредния си опит да унищожат ЦСКА като го замаскираха с названието „Революционен план за спасението на клуба”. Планът е много прост и елементарен – да предоставят безвъзмездно всички свои акции на феновете от Сектор Г. На пръв поглед благородно дело. Да, ама не! Не се поддавайте на тези елементарни игри, които са замаскирани толкова прозрачно, че е даже обидно!

Поясняваме:

ПФК ЦСКА АД съществува и оперира благодарение на два парични потока:

1) Оперативни приходи на дружеството от нормална дейност:

- продажба на билети и абонаментни карти

- рекламни договори

- спонсорски договори

- телевизионни права

- продажба на футболисти в други отбори

- приходи от Европейските клубни турнири на УЕФА

2) Допълнително финансиране предоставено от все още мажоритарния собственик на клуба „Лира инвестмънт”.

Благодарение на „управлението” (ако може изобщо така да се нарече) на предишните собственици, паричните потоци от първото направление – нормалната оперативна дейност на дружеството, бяха докарани до рекордно ниски нива. Затова голяма част от издръжката на клуба трябваше да се покрие от второто направление – допълнително финансиране от мажоритарния акционер. Тъй като господин Томов, не е, както той се изрази,”Чичко Паричко” и има ограничени възможности да предоставя допълнително финансиране, много пъти през последните 2 години се получаваха инфарктни ситуации със забавяне на заплати и плащания на разходи. Но той и Тодоров, заедно с Ваша помощ, винаги намираха начин да се справят.

По същата тази причина, Томов и Тодоров многократно заявиха своето желание, както и направиха стъпки, в ЦСКА да влезнат други заможни българи/бизнесмени, които да помогнат на клуба финансово до момента, в който ЦСКА: 1) достигне приходи от първото направление достатъчни за самоиздръжката на клуба и 2) изплати всички стари задължения, завещани от „Титаните”.

Такива си мислехме, че са и намеренията на господата Манджукови и Инджови, но сгрешихме! Оказа се, че тяхната цел е да изкормят ЦСКА отвътре и да го оставят на неизбежен фалит и ликвидация. И след като ръководството на ЦСКА даде отпор и заяви твърда позиция, че няма да допусне фалит на клуба, а в това начинание получи и подкрепата на Вас феновете, които масово се включихте в кампанията за спасяването на лиценза, господата Манджукови и Инджови отвориха нов фронт на своята атака. Използваха фрустрацията на голяма група верни армейци, за да се опитат да ги настроят срещу ръководството и неговите усилия. Ние Ви призоваваме – НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ! Най-лесно е да хвърлиш кърпата, да кажеш не мога, да оставиш ЦСКА на феновете и да го заклеймиш на лутане в аматьорските групи, управление от синдик и неизбежна ликвидация. Трудното и правилното е това, което ръководството и феновете правим сега! Борим се със зъби и нокти да намерим допълнително финансиране, да привлечем добронамерени инвеститори, да събираме дарения. Само и само да го има ЦСКА! И не да съществува като четири букви в А окръжна или В група, а като фактор в българския футбол! Заедно ще се справим! Пътят ще бъде дълъг, мъчителен и труден, но лесни значими неща в този живот няма! Обединението прави силата! Заедно можем всичко!

САМО ЦСКА!

ПФК ЦСКА АД"