От ЦСКА официално потвърдиха за побоите по време на и след вчерашната тренировка на тима на базата в Панчарево. По време на следобедното занимание на отбора в Панчарево е имало размяна на удари между капитана Валентин Илиев и Жозе Фуртадо. След края на тренировката боят се е повторил и в съблекалнята на тима, като на помощ на Илиев са се притекли негови съотборници, които са пребили португалеца.

 

Днес на официалния сайт на клуба се появи обяснение на случилото се:

 

„В края на занятието вчера следобед на Панчарево е избухнала разправия между капитана на армейците Валентин Илиев и нападателя Жозе Фуртадо, по време на двустранна игра. Двамата са разменили остри реплики и удари, но са разтървани от съотборниците си. Продължение на свадата е станало в съблекалнята на ЦСКА и с други играчи, веднага след приключването на тренировката, като от инцидента най-потърпевш е Жозе Фуртадо. Днес ръководството на ЦСКА и старши треньорът Стойчо Младенов ще разнищят случката и ще вземат решение за съответните наказания на виновните според Правилника за вътрешния ред на клуба.” – се казва в официалното изявлението на клуба.

Според пресаташето на „червените” Иван Такев, по решение на Стойчо Младенов и  Емил Костадинов би могло мерките, които ще се предприемат срещу участниците в побоите, да са бъдат и по-сериозни от заложените във вътрешния правилник наказания.

Скандалът с побоя над Фуртадо избухва в момент, в който старши треньорът на „армейците” Стойчо Младенов е на оглед за нови играчи именно в Португалия. Поради тази причина бившият национален селекционер не присъства на злополучната тренировка.