ЦСКА спечели наградата за отбор на месеца в анкетата на Пресклуб България. „Червените” заслужиха признанието, след като за тях гласуваха 10 спортни редакции от общо 25.

С един по-малко – девет, на второ място остана тимът на Локомотив София, а на третa позиция се нареди Литекс с 6 гласа.

Отборът на ЦСКА взима за шести път тази награда, откакто от 1999 година се провежда анкетата на пресклуба.

В индивидуалните награди Георги Чиликов бе избран за Играч на месец август, като остави зад себе си Уелингтом и Ивелин Попов от Литекс. За футболист на изминалия шести кръг бе определен Неи.

Наградата се връчва след гласуване от страна на футболни специалисти и треньори, които определиха Даниел Младенов от Марек да заеме втората позиция, заради двата гола, които вкара в мрежата на Локомотив Пд и на трето място - Валери Домовчийски (Левски). Два гласа е получил и друг играч на „сините” – Николай Димитров.

Наградата за отбор на месеца получи старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, който по време на церемонията заяви, че се надява момчетата му да продължат да печелят подобни признания: „Надявам се и занапред да печелим такива награди, това е важно за нашето самочувствие, за да може отборът да върви напред.”

Нападателят на „червените” Герорги Чиликов също благодари за признанието: „Аз лично ще се постарая това да не е последната награда за мен и разбира се, я посвещавам на целия отбор, защото без тях, тя нямаше сега да е за мен.”

„Перлата” в тима на ЦСКА Клаудинеи – Неи, поздрави събралите се журналисти с „Добър ден” на български. В компанията на сина си бразилецът получи наградата си и сподели, че е доволен от добрата форма на отбора: „Много съм щастлив от тази награда и от моментното състояние на тима. Надявам се за напред да сме в добра форма, защото това е важно за победите. В Португалия също съм получавал такива награди.”

На въпрос, дали е замислил за сина си същото бъдеще, като неговото, Неи сподели, че пред Жао най-важно е училището, а след това той сам ще избира.