Средствата, които постъпят в касата на ЦСКА от продажбата на акциите, няма да бъдат използвани за покриване на задължения, касаещи лиценза за новия сезон.

Това обяви брокоерът Румен Панайотов, който е инвестиционен посредник в кампанията. Той говори в Актуално студио "Дерби".

"Доколкото знам, за лиценза трябва да се подадат документи до 31 март, а крайният срок на кампанията с акциите е 4 април.

След това предстои една седмица срок за вписване в Търговския регистър. Така влезлите пари няма да могат да бъдат използвани преди 15 април.

Това е целева емисия, която цели да се заплати част от ремонта на стадиона, както и да се вложат средства за развитието на детско-юношеската школа", заяви Панайотов.

За да е успешна кампанията, трябва да се продадат минимум 1.4 млн. акции, като не е препоръчително крайният срок да се удължава.

"Продажбата се извършва в почти всеки клон на почти всяка банка или с инвестиционен посредник. Идеята ни беше всичко да е максимално улеснено, за да може всеки да си купи акции.

За да е успешна кампанията, трябва да продадем 1.4 млн. акции до 4 април. Срокът няма как да е по-дълъг, защото рискуваме хората да загубят интерес във времето", сподели още Панайотов.