Ръководството на ЦСКА излезе с декларация, която бе публикувана в официалния сайт на клуба. Съобщението се появи в онлайн пространството минути след пресконференцията на Изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

Публикуваме декларацията от ЦСКА без редакторска намеса:

„Армейци,

Миналата година, когато всички бяха изгубили надежда и ЦСКА бе изправен пред угрозата да изчезне, изживявайки един от най-тежките периоди в славната си история, се появи една искрица надежда. Една искрица надежда, която бе подкрепена от най-големите имена в историята на ЦСКА – Димитър Пенев, Аспарух Никодимов, Пламен Марков, Георги Велинов, Александър Манов и много други легенди на армейския отбор… и постепенно тази искрица надежда прерасна в буен огън, огън, който не се съмняваме, че би изгаснал някога, защото той се подхранва от любовта на милионите червени сърца.

През изминалата година понесохме множество атаки – някои от свой, други от чужди… А днес бе осъществена двойна такава. След голямата победа вчера, доста хора се почувстваха застрашени от задаващата се армейска доминация (и то с право) и в един глас ревнаха. Група анонимници, нямащи доблестта да застанат с имената си, се появяват в медийното пространство с едничката цел да разклатят стабилността в ЦСКА. Тази „декларация“ беше предшествана от едно странно изявление на „син“ директор. Дали двете организации нямат нещо общо?

Имаме само 1 въпрос. Армейци, според вас КОЙ не иска силен ЦСКА в елита на българския футбол? А междувременно ние вървим по своя план за възраждане на ЦСКА – продължаваме ремонтите на базата и „Армията“ и стартирахме изкупуване на дълговете от Министерство на финансите, така че държавата да не бъде ощетена.

Призоваваме ви да четете само и единствено официалният сайт на ЦСКА, където ще намерите най-точната информация.

ЦСКА – ТОВА СИ ТИ!“