ЦСКА завърши наравно 1:1 като гост на Черноморец и не успя да дръпне със сериозния аванс от 10 точки пред вечния враг Левски след 13-я кръг. „Червените” имат 35 точки, пред втория Локомотив Сф с 28 и Левски с 27. Черноморец спря и серията от 11 поредни победи за „армейците”, който от 11 август насам имат пълен актив.

ЦСКА имаше повече възможности да вземе успеха край морето, но пропуските през първото полувреме и налегналата умора през втората част попречиха на „армейците”.

Лидерът във временното класиране започна силно двубоя и установи контрол над мача.

Първото попадение падна в 20-та минута, когато Петре центрира меко към малкия пеналт, Неи върна топката към Велизар Димитров и той отбеляза за 0:1. Домакините протестираха за нарушение срещу вратаря Стоянов, но реферът Ристосков реши, че всичко е редовно.

След малко повече от половин час игра, Петре имаше възможност да удвои преднината на ЦСКА и да донесе спокойствие за Стойчо Младенов, но румънският национал удари греда, след като шутира по диагонала от границата на наказателното поле. Стражът на домакините отби и кълбото срещна десния страничен стълб, преди да излезе.

Наставникът на домакините Димитър Димитров – Херо не издържа да гледа дълго действията на своите футболисти на терена и още преди края на първото полувреме предприе смяна. В игра се появи Емил Тодоров – Зелето, на мястото на Коста Янев.

Черноморец изглеждаше доста по-добре през втората част от двубоя, като го започна с шут на Абрео, спасен от Ивайло Петров.

Малко по-късно Георги Илиев пропиля невероятен шанс за ЦСКА, като от три метра пропусна да разстреля Стоянов.

Капитанът на „акулите” Пламен Крумов опита всичко възможно, за да промени развоя на срещата, като кулминацията на старанията му бе театрално падане в наказателното поле на ЦСКА и претенции за дузпа в комична ситуация. В средата на полувремето реферът Ристосков пък санкционира Херо, който се изразяваше в традиционния си бурен стил край тъч линията.

Така се стигна до 65-та минута, в която след не особено опасно положение Черноморец успя да изравни резултата. В джокер за домакините се превърна резервата Емил Тодоров, който засече топката с глава право в мрежата на Петров.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов реагира мигновено, като пусна в игра Георги Чиликов на мястото на Георги Илиев, а малко след това и Удоджи замени Петре. „Червените” обаче така и не създадоха 100-процентова ситуация за гол.

Най-близо до него бяха Велизар Димитров, който стреля с глава, и Чиликов, отправил бомбен шут към вратата на Черноморец.

В оставащите минути до края обаче домакините се постараха максимално да съхранят точката, като бавеха играта по всеки възможен начин и в крайна сметка постигнаха целта си.

В следващия 14-и кръг, на 2 декември, ЦСКА гостува на Левски във вечното дерби на българския футбол. Черноморец ще пътува до Сандански за срещата си с Вихрен.