Въпреки че вчера спортният директор на ЦСКА Драголюб Симонович обяви публично, че нападателят от Екваториална Гвинея Иван Паласиос отпада от сметките на „червените” за зимна селекция, днес привечер стана ясно, че все пак тази възможност не е пропаднала.

След като не успяха да привлекат на този етап брата на Жуниор Мораес – Бруно, от ЦСКА са подновили опитите си да вземат играча на Екваториална Гвинея.

До 24 часа трябва да има евентуално развитие в тази посока, но определено шансовете за привличане са по-високи отколкото вчера по същото време.

Паласиос е испанец, който се състезава за националния отбор на Екваториална Гвинея. Той е висок 180 см.22-годишният футболист е юноша на Расинг Сантнадер, като минава и през Б отбора на тима от Кантабрия. От 2007 до 2011 година той играе в първия състав на Расинг, за който записва 44 мача и отбелязва 6 гола.

Сезон 2008/2009 играе под наем в Елче, за който има 22 мача и 2 гола.

В момента Паласиос е собственост на отбора от Сегунда дивисион Картахена и от началото на сезона има 10 мача и 2 гола.Боладо преминава през националните гарнитури на Испания до 19, 20 и 21 години.

На 6 януари Паласиос прави своя дебют за националния отбор на Екваториална Гвинея в контролата срещу ЮАР. След това той бе в разширения състав за турнира на Купата на Африканските нации.