Ръководството на ЦСКА е отхвърлило молбата на Литекс да проведе тренировка на стадион "Българска армия" ден преди дербито в събота, съобщи Миодраг Йешич за клубния сайт на ловчанлии.

"Имаме се за европейски отбор. ЦСКА също е такъв. Когато се срещат два европейски отбора отношенията също трябва да бъдат такива. Очаквахме да ни разрешат да тренираме на Армията преди сблъсъка в събота, но не стана. Разбира се, ЦСКА е в правото си да откаже", заяви сръбският наставник на „оранжевите”.

"Ако някой тим отправи молба към нас да проведе тренировка на стадиона в Ловеч, аз няма да имам нищо против. Но се надявам на същото отношение и от страна на другите отбори. Със сигурност ще има клубове, които ще искат да провеждат занимания в Ловеч, защото в града вече има луксозен хотел и не се налага да се пътува специално до Севлиево или Троян, каквато беше ситуацията, когато водих ЦСКА", допълни Йешич.

Той уточни, че Литекс пристига в София ден преди сблъсъка с ЦСКА. "Не сме туристическа група, за да пътуваме за столицата по-рано. Какво ще правим там толкова време? Ще разглеждаме забележителностите ли? Да не сме в Казахстан", пошегува се специалистът.