Отборът на ЦСКА победи с 2:1 тима на Витоша Бистрица в учебна игра, която се игра при закрити врата на клубната база в Панчарево. Старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов организира спаринга, за да изпробва поредните футболисти, дошли на проби в тима от Борисовата градина. Головете за армейците вкараха новото попълнение от Македония Християн Кировски и Григор Долапчиев, който отбеляза рядко красиво попадение.

В състава на ЦСКА шанс за изява получиха дошлият на проби национал на Бенин Омар Косоко, който започна като титуляр, както и Степан Вуйчич, Валери Кулинов и Асен Бойчев. Двубоят на терена в Панчарево се игра в три части от по 30 минути.

Новият нападател на тима Християн Кировски откри резултата в полза на „червените“ след 21 минути. Македонецът се разписа от близко разстояние след добра проява на Чочев, който свърши по-трудното и предостави топката на Кировски за 1:0.

В началните минути тимът на ЦСКА бе видимо по-активният на терена и диктуваше темпото, докато футболистите на Витоша рядко стигаха до голова опасност пред вратата на домакините, с изключение на няколко центрирания от статични положения.

В 53-ата минута Витоша стигна до дузпа, след като Валентин Илиев игра непозволено срещу Божов. Потърпевшият сам застана зад топката и не сгреши.

Успехът за „червените“ осигури Григор Долапчиев, който вкара рядко красив гол. Нападателят получи топката в малкия пеналт, овладя добре и със задна ножица не остави шанс на противниковия вратар.

Във втория кръг от шампионата ЦСКА гостува на Берое в Стара Загора в понеделник.

ЦСКА – Витоша 2:1

1:0 Християн Кировски 21'

1:1 Божов  53'

2:1 Долапчиев 83'

Съставът на ЦСКА: Стоян Колев, Венцислав Василев, Джаксън Менди, Юлиян Илиянов, Неманя Милисавлевич, Ивайло Чочев, Марсиньо, Емил Гъргоров, Антон Карачанаков, Християн Кировски, Омар Косоко

Резерви: Анатоли Господинов, Валентин Илиев, Маргарит Георгиев, Радой Божилов, Валери Кулинов, Григор Долапчиев, Петър Витанов, Васил Попов, Степан Вуйчич, Асен Бойчев