ЦСКА победи с 2:1 отбора на Унирея и по този начин се класира за финала на международния турнир в Пего, Испания.

Червените надиграха румънския си съперник в първата среща на надпреварата, а във втория мач за деня Локомотив Москва се наложи над Аустрия Кертен с 5:4 след изпълнение на дузпи и 1:1 в редовното време.

Срещата започна равностойно, като до 30-та минута играта беше равностойна, а двата отбора се разучаваха и не успяха да сътворят сериозни голови положения. След това обаче събитията на терена започнаха да се нижат главоломно. В 38-та минута след пряк свободен удар Йордан Юруков откри резултата с техничен удар, като преди това топката облиза лявата греда, за да влезе във врата на Григоре.

Още в ответната атака съдията отсъди дузпа за Унирея за нарушение на Фелипе Машадо срещу Онофра. Мунтеану изпълни 11-метровия наказателен удар, но вратарят на червените Ивайло Петров показа отлични рефлекси и спаси удара отправен към мрежата му. Радостта за ЦСКА обаче трая само 3 минути, защото в 42-та след центриране от корнер топката попадна в оставения сам на метър от дясната греда Мара, който със силен шут вкара за 1:1.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат. Още в началото на второто полувреме обаче Стойчо Младенов предприе няколко смени, едната от които се оказа изключително навременна. В 48-та минута появилият се на терена Хосе Луис Гарсес изведе своите напред след груба грешка на легендарния страж на Унирея Стеля, който опразни вратата си и позволи на червените отново да поведат. Този резултат се запази до финала на мача, макар в самия му край румънците да пропуснаха две чудесни възможности, пропилени от Константин.

Малко преди последния съдийски сигнал страстите на терена се нажежиха след груб фаул на Балин срещу Йордан Юруков, за което румънецът получи жълт картон. Нарушението доведе до кратко меле, което обаче бе бързо потушено, за да не се стигне до неприятни инциденти.

В крайна сметка ЦСКА се класира за финала в четвъртък на турнира в Пего след 2:1 над Унирея, който ще спори за третото място с Аустрия Кертен.

Стартов състав на ЦСКА: Ив. Петров, Тнчев, Илиев, Машадо, Настич, Янчев, Ф. Петре, Юруков, Удоджи, Г. Илиев, Димитров

Стартов състав на Унирея: Григоре, Нику, Мунтеану, Мехмедович, Бордеану, Мара, Негру, Апостол, Петре, Онофра, Билашку