Идеята за трансферната политика на ЦСКА това лято бе свързана само с привличането на чужденци. Това декларира Емил Костадинов още в първите дни от завръщането си в клуба. Още с назначаването си като старши треньор пък Павел Дочев каза, че ще използва гръбнака от миналата година, няма да прави драстични промени и на „Българска армия” ще дойдат трима или най-много четирима нови играчи.

Какво обаче стана в действителност? В момента новите попълнения в ЦСКА от Европа са шестима. Чака се и седми в лицето на Шеридън. Истината е, че за момента никой не е направил някакво умопомрачително впечатление и не е доказал, че е класа на българските играчи на „армейците”.

Има две вероятни причини за разминаването от това, което Дочев каза като желание в началото и действителното развитие на трансферите. Първото е тоталното разочарование на специалиста от заварения в ЦСКА материал, с който да работи и втория вариант е незачитане на мнението и желанието му относно новите попълнения. Тези дни Дочев би трябвало да отговори коя от тези причини доведе до взимането на чужденци на килограм, които като визитки не впечатляват кой знае колко (особено последните двама италианци Еспозито и Тибони).

Друг е въпросът, че някои от новите играчи като Грило и Нелсон май няма скоро да видят терен, защото дойдоха и се контузиха.

Интересно е да видим колко от новите попълнения ще играят срещу Левски. Ако трансферните перли не вземат участие в дербито и в евромачовете този сезон, тогава защо въобще са дошли? Само напомняме, че в първия мач в Европа от новите игра единствено Акуаро.

Тепърва новоизлюпените „армейци” трябва да доказват, че трансферите им не са поредните грешки в стил Митрески и Панку, а след време на Армията да не се чудят как да се отървават от тях без безумни компенсации.