Помощник треньорът на ЦСКА Пламен Липенски заяви, че отборът начело с наставника Стойчо Младенов ще направи всичко, което е по силите им, за да могат феновете да видят тима в групите на Купата на УЕФА.

„Единственият който ще отпадне е Тунчев, всички други са готови за игра. Мислим само за победата, но да ви кажа честно, никак няма да е лесно. Въпреки това, ще се борим за успеха, категоричен бе помощник треньорът.

Пред Гонг Пламен Липенски изрази своите надежди, че Ланзаат ще успее да замести подобаващо контузения Тунчев: „Мисля, че той ще се справи. Много вярвам, че Ланзаат ще запълни празнотата, която остави Тунчев, тъй като отсъствието на капитана ще се отрази до някаква степен. Въпреки че не се адаптирал, Ланзаат е класен състезател и всички вярват, че той ще успее да се справи.”

Липенски изрази своето възхищение от играта и себераздаването на Перлата в отбора – Клаудинеи, който също се оплаква от контузия: „Познавам Неи от 5 години. И той дори във втора дивизия на Португалия се раздаваше по същия начин.”

Помощник треньорът в ЦСКА добави, че бразилецът се чувства много добре в отбора и затова дава максимума от себе си.

Що се отнася до факта, че френските журналисти отписват отбора на Тулуза, тъй като нямали тим и за Франция, и за Европа, Липенски сподели, че това е просто игра на думи и е сигурен, че те не са се отказали да играят в такъв реномиран турнир.

Не на последно място, той обеща на многобройните фенове, които ще изпълнят стадион „Българска армия” утре, че целият отбор, начело със старши треньора Стойчо Младенов, ще дадат всичко от себе си, за да може най-верните привърженици на „червените” да видят как тимът им играе в групите на УЕФА.