С много нерви, няколко опасни голови положения и редица спорни положения може да се характеризира дербито на 21-я кръг на А група между отборите на Локомотив Сф и ЦСКА.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол на стадиона в квартал „Надежда”, а това запази разликата между първия и втория в класирането на 10 точки.

Въпреки че видимо ЦСКА бе по-добрият тим на терена, с повечето положения пред вратата на Урош Голубович, момчетата на Стойчо Младенов така и не стигнаха до попадение, което да им донесе трите точки. През втората част обаче домакините също не отстъпваха на своя съперник, но до гол така и не се стигна.

Главна роля в мача изигра главният рефер на двубоя Николай Йорданов, който нажежи доста обстановката с няколко спорни отсъждания, с които отчасти ощети тима на ЦСКА.

Първото полувреме бе доста напрегнато, като още в 26-та минута съдията можеше да накаже по един играч и от двата отбора. След съприкосновение, Маркиньос и Иво Иванов опитаха саморазправа, но арбитърът даде жълт картон на бразилеца, като спести такъв за футболиста на Локо Сф, който вече в запас имаше един картон, което моментално щеше да остави домакините с човек по-малко.

Другото спорно отсъждане, което ще бъде дълго обсъждано, бе в самия край на първото полувреме, когато Велизар Димитров падна в наказателното поле, а за това бе декориран в жълто за симулация. Съмненията за дузпа останаха, тъй като Иво Иванов дръпна нападателя при тази ситуация.

В 58-та минута Иван Пасков рисковано се върна назад, кълбото му бе отнето от Неи, но реферът свири нарушение на бразилеца, който излизаше на чудесна възможност за гол. Странно бе и отсъждането на главния съдия в 76-та минута, когато Георги Марков фаулира грубо Неи, но в този случай Николай Йорданов спести картона на защитника, който вече имаше едно официално предупреждение.

Иначе, мачът като цяло задоволи представите на българския фен за приличен футбол със здрави единоборства, при които „железничарите” получиха общо шест жълти картона. Отборът на ЦСКА показа, че е по-класният, но не успя да реализира положенията, които създаде, отчасти и заради отличното включване на Урош Голубович.

В 34-та минута Маркиньос центрира от пряк свободен удар, вратарят на Локо Сф демонстрира чудесни рефлекси след удар с глава отблизо на Александър Тунчев. Другото чисто положение за гостите бе в 79-та минута, когато „бразилската перла” на ЦСКА пропиля страхотна възможност за гол. Бандаловски с шпагат изчисти топката в наказателното поле на домакините, след което до нея стигна Голубович.

Локомотив Сф също имаше своите положения, като още през първото полувреме Аделино Лопеш пропусна чудесна възможност, но ударът му отдалеч мина покрай вратата на Ивайло Петров.

Второто полувреме бе равностойно, но за изхода на двубоя решаващ бе и фактът, че старши треньорът на домакините Стефан Грозданов се наложи да направи три принудителни смени, като заради контузии играта напуснаха Аделино Лопеш, Иво Иванов и Диан Дончев.

Още преди самото начало на мача пък феновете на ЦСКА издигнаха за пореден път плакат, с който изразиха благодарността си към наставника на Литекс. Надписът гласеше: „Йешич винаги един от Сектор Г.”

Въпреки поделените точки „армейците” запазват преднината си на върха с 10 точки пред Локомотив София, който има 43 в актива си. Третото място е за Левски с 40 точки, който обаче е и с мач по-малко.