Отборите на ЦСКА и Верия не успяха да се победят и завършиха 2:2 в контролната среща играна помежду им. „Червените” успяха да поведат, но след това се оказаха догонващи в резултата.

Въпреки това наставникът на „армейците” Стойчо Младенов успя да види в игра и да свери часовника си за футболистите, които не попадат редовно в титулярния състав на отбора.

Зрителите на двубоя, който се игра в Катерини, станаха свидетели на четири попадения, едно от които от дузпа, закъснение на срещата с почти 30 минути, заради недобра организация от страна на домакините, както и кратко меле, в което участие взеха по един играч и от двата отбора.

Първото попадение за ЦСКА бе дело на Георги Илиев в 20-та минута от дузпа. Халфът на „червените” бе фаулиран в наказателното поле на първодивизионния гръцки тим и самият той бе точен от 11-те метра.

Домакините опитаха да наложат натиск още в началните минути на мача, но защитата на ЦСКА се оказа подготвена и предотврати опасностите пред собствената си врата. Секунди преди края на полувремето доведеният от Стойчо Младенов в гръцкия тим футболист - Жулиньо, когато той бе треньор на този отбор, при едно разбъркване получи топката на 3 метра от вратата, но не успя да изненада Илко Пиргов.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на ЦСКА, а през втората част само за 5 минути възпитаниците на познатия у нас специалист Ратко Достанич успяха да обърнат резултата в своя полза.

В 47-та влезлият като резерва Буковски направи резултата 1:1, а в 52-та след бърза контраатака на домакините, Жулиньо простреля отблизо Илко Пиргов и изведе своите напред.

Последваха няколко минути, в които ЦСКА наложи натиск, но изравнителното попадение падна в 78-та минута. Виданов изведе влезлия като резерва Георги Чиликов, който излъга с финт вратаря и стреля в опразнената врата за 2:2.

Малко след гола страстите на терена се нажежиха. Последва кратко, но масово меле между двата отбора, в които най-дейни бяха Амунике и Алексиу, които си размениха сериозни удари. Все пак с помощта на главния рефер и на хора от двете скамейки двамата играчи се успокоиха и не последваха санкции за провинилите се футболисти.

До края на двубоя играчите на ЦСКА създадоха няколко положения, чрез които можеха да стигнат и до победата.

В 83-та минута Георги Илиев стреля мощно от около 30 метра в очертанията на вратата на Верия, но вратарят успя с върха на пръстите си да отклони топката в напречната греда, след това тя се върна на терена. В ответната атака Муталуи стреля много опасно с глава, но Илко Пиргов улови.

Секунди преди последния съдийски сигнал Никола Вуядинович имаше отличен шанс да донесе победата за българите, но единствено малшансът попречи футболистът на „армейците” да оползотвори положението си.

В крайна сметка последният съдийски сигнал на приятелската среща дойде при резултат 2:2.