Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров говори за платените дългове и за базата на клуба по време на пресконференцията на ръководството.

„Знаете, точно преди една година ЦСКА първо беше с писмо издваден от евротурнирите, след което беше подготвено писмо от предишните собственици за изваждане от „А“ група и за отмнемане на професионалния лиценз, което на практика означава, че ЦСКА трябваше да бъде заличен. Не смятам, че има въобще някаква дискусия по този въпрос дали след доброволен отказ от професионален лиценз ЦСКА може да съществува със задълженията от 35 милиона лева към онзи момент.“

„На 10 юли 2013 една група от спортни дейци и треньори, сред които и ние двама с господин Томов, решихме да се хвърлим в една авантюра, защото абсолютно никой нямаше желание да направи каквото и да е за спасението на ЦСКА. Една година по-късно чувам какви ли не интерпретации – че има едва ли не изключително много желаещи да поемат ЦСКА. Нито един човек не е дошъл при мен официално и да каже – аз искам да издържам ЦСКА.

ЦСКА бе изваден от състоянието на фалит и клубът започна да работи по всички правила. Бе възстановен първият мъжки отбор, като ние през 2103 г. го заварихме с 6 професионални играчи с договори. Искам да припомня всички тези неща, защото бързо се забравят. През юни 2014 година бе извършена мащабна селекция с цел привличане на млади и перспективни играчи. В ЦСКА да има постъпления от бъдещи трансфери. Едно добро представяне в ЦСКА значи многократно покачване на цената на този футболист.“

„Една голяма част бяха платени или преструктурирани. Стари задължения от над 7,5 миилона лева бяха платени. Във връзка с получаване на лицензите бяха платени 2 616 000 лева. Това се равнява на издръжката на отбора за 5 месеца. Ако не бяха тези унаследени задължения, които постоянно ни притискат, нямаше да говорим за забавени заплати, а щяхме да говорим за трансфери, които можем дза платим и с по-добро качество. Неслучайно някои отбори, един отбор, който ще срещнем в събота, има възможност да даде 1,5 милиона за ляв бек, но както и да е“, заяви Александър Тодоров.