Лидерът в А група ЦСКА изрази позиция относно решението на управляващото мнозинство за развитието на спортната база.

Ръководството на ПФК ЦСКА АД със задоволство констатира проявата на политическа воля от страна на управляващото мнозинство относно проблема с ползването и развитието на спортните бази.

В същото време Ръководството на ПФК ЦСКА държи да уточни:

- ЦСКА държи на своите проекти за развитието и модернизирането на стопанисваните от клуба обекти, които внесе миналата година в ДАМС и Министерството на регионалното развитие.

- Разполагаме със собствен проект за многофункционална зала, който е част от цялостната модернизация на базата на „Червено знаме”. Ръководството на ПФК ЦСКА АД не възразява проектът да бъде реализиран в публично-частно партньорство, но изрично подчертава, че това не трябва да става за сметка на ДЮШ на ЦСКА, която е създала и възпитала редица талантливи футболисти, прославили България по света. Реализирането на проекта чрез публично-частно партньорство налага и надеждна законодателна и нормативна база, която управляващото мнозинство трябва бързо да изработи и приеме.

- ПФК ЦСКА АД още веднъж потвърждава своите инвестиционни намерения и ангажименти за 3-те си основни бази, които смята да реализира заедно с другите спортни клубове на ЦСКА, като по този начин ще подпомогне за развитието и на други спортове, освен футбола.

Ние си запазваме правото да реагираме по-категорично, в зависимост от това по какъв начин ще се реализира идеята на мнозинството за развитието на спортните бази и обекти.