Ръководството на ЦСКА разпространи декларация, във връзка с изказванията на Калоян Караджинов по адрес на футболиста на "червените" Еуген Трика. Предлагаме ви пълния текст:

Ръководството на ЦСКА с тревога констатира зачестилите напоследък изказвания, засягащи различната националност, етническа и расова принадлежност на спортисти и спортни деятели.

Последният случай е свързан с изказването на футболиста на Локомотив (София) Калоян Караджинов, и засягащо нашия състезател Еуген Трика. Ръководството на ЦСКА смята, че подобни изказвания уронват престижа не само на българския спорт, но и на България като държава, която е член на ЕС.

В контекста на изискванията на УЕФА и ФИФА, недопустимо е да бъде търпяно подобно нецивилизовано отношение от хора, участващи в българския спорт и във футбола в частност. Това безпардонно поведение се превръща в опасна тенденция, която може да доведе до ескалация на напрежението в средите на футболните фенове, от което потърпевши могат да станат спортистите с различна националност и различна етническа или расова принадлежност.

Изказваме своето несъгласие с всяка подобна проява и настояваме компетентните органи и комисии на БФС да направят необходимото, проявите на нетърпимост да бъдат адекватно санкционирани и да не бъдат допускани по българските стадиони и спортни състезания. Ако това не бъде направено, ръководството на ЦСКА си запазва правото да сезира компетентните органи на УЕФА и ФИФА.

Ръководството на ПФК ЦСКА АД