Ръководството на ЦСКА ще поиска оставката на шефа на Професионалната Футболна Лига Стефан Капралов идния понеделник!

Изискването от страна на „червените” босове това да не случи е най-късно до края на настоящата седмица да бъде определена дата за провеждане на мача за Суперкупата на страната за тази година.

От ЦСКА са безкрайно ядосани на Профилигата, след като са научили, че тя ще изчака за да види дали Литекс ще играе мачове в края на юли или в началото на август в предварителните кръгове на Шампионската лига. Ако шампионите имат подобни мачове, то двубоят ще се играе вероятно по-късно, когато това е удобно за тях.

По този начин обаче се обърква плановете за лятна подготовка на „червените”, които при липсата на дата още сега, няма да знаят кога ще е първият им официален мач, като датата варира с цяла една седмица. Ако Литекс имат евро-мач – ЦСКА ще почне направо в първия кръг на „А” група, ако „оранжевите” са отпаднали – седмица по-рано.

„Това е пълна гавра за ЦСКА. Ние не сме Берое, които миналата година се съгласяваха на всякакви промени. Ние сме ЦСКА и искаме едно единствено нещо – да бъде като в цяла Европа. Да се знае още сега датата за двубоя за Суперкупата, за да може нашия щаб да си направи графика и да проведе нормална подготовка. Как иначе да си уговорим противник от чужбина за официалното представяне? Кога да го поканим? Или може би трябва да му осигурим самолетни билети и малко преди това, ако се наложи да ги местим със седмица по-късно? Надявам се, че всички осъзнават колко безумно е това!”, заяви за Гонг шефът на ЦСКА Димитър Борисов.

„Искаме дата сега. Тя трябва да бъде определена до края на настоящата седмица. Да се знае, ако Литекс имат евро-мачове – няма лошо. Ще играят сряда - събота – сряда. Това не е нещо ненормално във футбола. Ако не се определи дата, директно ще поискаме оставката на Стефан Капралов и ще преосмислим евентуалното си участие в този мач”, допълни Борисов.