Отборът на ЦСКА и руския УФА не успяха да се победят и завършиха 3:3 в последната контрола на „червените“ по време на първия подготвителен лагер на тима на турска земя. Наставникът даде шанс на младите футболисти Ивайло Чочев и Васил Попов да играят цял двубой.

Днешният съперник на ЦСКА се намира на 9-о място във второто ниво на руския шампионат.

Момчетата на Миодраг Йешич започнаха много силно срещата. Още в 6-та минута  Лукас Саша центрира перфектно от фаул в наказателното поле на съперника, където бранителят на руснаците Аликин прати топката в собствената си врата за 1:0.

В 18-та минута Ивайло Чочев намери Венков отляво, той овладя и предостави топката на тепсия на Мартин Камбуров, който реализира за 2:0.

Последва отпускане в редиците на „червените“, от което отборът на УФА успя да се възползва максимално. В 27-та минута гредата спаси ЦСКА от попадение. Това обаче не се случи малко по-късно, когато в 31-та Засеев отбеляза красив гол с удар от около 22-23 метра за 2:1.

Малко преди почивката резултатът бе изравнен, след като Михеев се разписа за 2:2.

След почивката ЦСКА отново излезе напред. В 55-та минута Ангел Грънчов успя да засече топката с глава, след центриране в наказателното поле от пряк свободен удар.

Три минути по-късно при центриране отляво от фаул на Поткоритов, защитата на ЦСКА не успя да се ориентира и топката влезе в мрежата за 3:3. Това се оказа и крайният резултат в двубоя.

---

Ето как се разви двубоят:

Край на мача

85' Черни спасява за пореден път мрежата си, след като със сетни сили изби в корнер след удар отдясно.

71' Удар от пряк свободен удар в полза на УФА, на много удобна позиция, но вратарят на ЦСКА изби топката.

58' Гол за УФА 3:3. При центриране отляво от фаул на Поткоритов, защитата на ЦСКА не успя да се ориентира и топката влезе в мрежата за 3:3.

55' Гол за ЦСКА 3:2! ЦСКА излиза напред в резултата след попадение на Ангел Грънчов.

42' Гол за УФА, реализиран от Михеев.

31' Гол за УФА 2:1! Засеев отбелязва красив гол с удар от около 22-23 метра, с което изненада вратаря Черни.

27' Греда за УФА! Вратарят на ЦСКА Черни отби топката, тя срещна напречната греда.

18' 2:0 Гол за ЦСКА. Чочев намери Венков отляво, той овлядя и предостави топката на тепсия на Мартин Камбуров, който реализира.

6' 1:0 за ЦСКА! Лукас Саша центрира перфектно от фаул в наказателното поле на съперника, където бранителят на руснаците Аликин прати топката в собствената си врата.

Титуляри:

12. Томас Черни, 30. Васил Попов, 19. Апостол Попов -к, 66. Пламен Крачунов, 4. Михаил Венков, 8. Лукас Саша, 18. Ивайло Чочев, 10. Сержиньо, 14. Серж Нюаджи, 22. Мартин Камбуров, 23. Мишел Платини

Резерви:

1.Анатоли Господинов, 88. Благой Макенджиев, 21. Венцислав Василев, 25. Ангел Грънчов, 31. Юлиян Илиянов, 7. Петър Витанов, 9. Себастиян Скиорили, 99. Нджонго Присо, 15. Станко Йовчев, 45. Григор Долапчиев

Участие в мача не взеха:

Костадин Стоянов, Иван Бандаловски, Анисе, Илияс Кириакидис и Марсиньо

УФА: Барановски, Аликин, Грачов, Вилиан, Василенко, Зайцев, Войдъл, Валикаев, Диего, Михеев, Голубов.