ЦСКА победи с 4:2 втородивизионния Доростол Силистра в приятелска среща, играна на стадион „Българска армия” пред близо 300 зрители.

Още в 6-ата минута Кристиан Тибони получи топката в наказателното поле и с диагонален шут разстреля стража на гостите Александър Димов за 1:0.

В 10-ата Борис Галчев центрира от корнер за ЦСКА, а Уилям Тиеро прати топката в гредата.

Доростол изравни в 16-ата минута. След центриране от корнер Георги Бижев се размина с топката, но тя попадна в Боян Николов, който овладя и от 4 метра вкара за 1:1. При поемането на топката останаха съмнения за игра с ръка, но Таско Тасков не отсъди нарушение.

Малко след изравнителното попадение зрителите на стадион „Българска армия” станаха свидетели на комична ситуация. Грегъри Нелсън стреля от границата на наказателното поле, а вратарят Александър Димов улови топката. След няколко секунди обаче Димов взе да се превива и хвърли топката в мрежата си. Зрителите на стадиона изригнаха, че това трябва да бъде зачетен гол, но реферът Тасков продължи играта със съдийска топка.

Вратарят Димов все пак успя да помогне на ЦСКА да стигне до втори гол. В 28-ата стражът бе пресиран от Мишел Платини, който му открадна топката и отбеляза за 2:1.

Секунди по-късно Лукас Трекаричи с удар от въздуха от границата на наказателното поле вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на силистренци за 3:1.

Четвъртият гол за домакините отново бе дело на Кристиан Тибони. Мишел Платини се пребори в наказателното поле и излезе на изгодна позиция, но вместо да стреля, подаде на Тибони, който вкара за 4:1.

Непосредствено преди края на първото полувреме Стефан Дончев стреля от пряк свободен удар, а топката облиза гредата над Здравко Чавдаров.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски направи цели 8 смени и това повлия отрицателно на играта на тима, а цял мач за червените изиграха само вкаралият два гола Тибони, Мартин Василев и Марко Еспозито.

През втората част Георги Бижев направи два пропуска пред вратата на червените, а Доростол стигна до второ попадение в мача в 66-ата минута, когато прекрасно двойно подаване, завърши с голов удар на резервата Беядир Беядиров за крайното 4:2 в полза на домакините.

През второто полувреме феновете на ЦСКА опънаха два плаката в секторите А и Г. На единия бе изписано „На този стадион сме родени, на този стадион ще умрем”, а на другия – „Стадион! Школа! Адекватно управление!”.

Своя дебют с екипа на червените направи десният бек Иван Бандаловски. Той не бе приет добре от привържениците и бе освиркван, когато сгреши топката.