ЦСКА победи с лекота Локомотив Пловдив с 3:0 като домакин и поведе еднолично в класирането на А група след петия кръг с пълен актив от 15 точки.

Головете за червените вкараха Мишел Платини, дебютантът Жуниор Мораес, който направи силен мач и се разписа от дузпа, и Спас Делев.

Още в четвъртата минута новото попълнение Мораес центрира добре отляво към Спас Делев, който в наказателното поле стреля от воле в напречната греда.

Проблем за Локо Пловдив възникна в седмата минута, когато Базил Де Карвальо се контузи и трябваше да бъде принудително заменен, а на пейката на гостите друг чист нападател нямаше.

В 15-ата Делев изведе Жуниор Мораес сам срещу Флориан Лучини, бразилецът преодоля излезлия неразчетено напред вратар, но не успя да се задържи на крака и да направи голово отиграване.

В 19-ата обаче Мораес се поправи, като изведе на отлична позиция сънародника си Мишел Платини, който от точката на дузпата простреля Лучини за 1:0.

ЦСКА получи право да изпълни дузпа в 35-ата минута, когато Флориан Лучини отново излезе неразчетено и позволи на Жуниор Мораес да го задмине в пеналта, а след това го и фаулира. Потърпевшият Мораес изпълни точно 11-метровия наказателен удар и удвои, записвайки при дебюта си в България гол и асистенция.

Пет минути преди почивката бе най-спорното положение в двубоя. Гол за Локомотив Пловдив на Михаил Венков след центриране на Здравко Лазаров от фаул бе отменен заради спорна засада. Играчите на гостите протестираха срещу решението на съдията, тъй като не Венков, а друг играч на черно-белите бе в засада при центрирането. Асистент-реферът обаче бе вдигнал флага още при центрирането и главният арбитър Таско Тасков се съобрази с решението на помощника си и не зачете попадението.

В 42-ата минута се случи и нещо неприятно. Резервата на смърфовете Даксон Да Силва бе ударен от бомбичка, хвърлена от феновете на Локомотив . Бразилецът първоначално се хвана за главата, но се оказа, че няма нищо сериозно и взе да ръкопляска на агитката от Пловдив, откъдето дойде гърмежът.

На почивката Драган Канатларовски направи втората си смяна в мача и след принудителната такава на Де Карвальо с Драги Коцев, той замени Йордан Тодоров с Ненад Лукич. Това обаче не доведе до сериозно подобрение в играта на гостите, които не показаха нищо впечатляващо при визитата си в столицата.

В 52-ата Спас Делев пропусна да се разпише, след като останал сам срещу Лучини от 13 метра стреля в краката на вратаря.

В 64-ата минута Здравко Лазаров стреля директно от прекия свободен удар, Райс Мболи спаси, а Електричката протестира, че топката е преминала голлинията преди Мболи да я избие, но това по-скоро не бе така.

В 66-ата ЦСКА реши всичко в мача с трети гол. Грегъри Нелсън бе изведен очи в очи срещу стража на гостите и подаде на празна врата на Спас Делев, който от 3-4 метра, нямаше какво други освен да прати топката в мрежата за 3:0, след което мачът вече се доиграваше.

Така след 5-ия си успех в 5-те мача от началото на първенството червените са лидери в А група с 15 точки, следвани от Лудогорец и Литекс с по 13. Локомотив Пловдив е 8-и със 7 точки.